Tužiteljstvo BiH otvorilo istragu protiv Dragana Lukača

Tužiteljstvo BiH otvorilo istragu protiv Dragana Lukača

Tužiteljstvo BiH otvorilo je istragu protiv direktora Federalne uprave policije Dragana Lukača zbog sumnje na zloupotrebu položaja ili ovlasti, javljaju sarajevski mediji.

“Klix.ba” saznaje da je tužiteljska odluka donesena nakon što je nedavno FUP odbio Tužiteljstvu BiH proslijediti nova saznanja u vezi s ubojstvom Ramiza Delalića Ćele.

Federalna uprava policije je 16. travnja dostavila odgovor Tužiteljstvu BiH u vezi s aktom koji je uputilo FUP-u 5. travnja ove godine, a koji se odnosi na slučaj ubojstva Ramiza Delalića Ćele.

FUP je u svom odgovoru naveo kako je od Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH primio određena saznanja koja indiciraju nove činjenice u vezi s ubojstvom Ramiza Delalića, a koje je 2007. godine u Sarajevu izvršila nepoznata osoba.

“S obzirom na to da je OSA izvijestila FUP o činjenici koja je dostavljena v. d. glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH, u kojoj su navedene činjenice ozbiljne kompromitiranosti i korumpiranosti u ovom predmetu tužitelja Olega Čavke, u razdoblju do 2011. godine i narednom razdoblju, što je prijavio Naser Keljmendi, nepojmljivo je dodjeljivanje ovog predmeta upravo navedenom tužitelju te iz tih razloga nova saznanja dobivena od OSA-e BiH ne mogu biti proslijeđena Tužiteljstvu BiH”, navodi se u dopisu direktora FUP-a Tužiteljstvu BiH.

(Izvor: Klix.ba)

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar