Tyson Fury nokautirao Wildera i obranio WBC naslov svjetskog prvaka

Tyson Fury nokautirao Wildera i obranio WBC naslov svjetskog prvaka

Britanski 33-godišnji boksač Tyson Fury obranio je naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji i zadržao WBC pojas nokautiravši 35-godišnjeg Amerikanca Deontaya Wildera u 11. rundi dugo očekivane borbe u T-Mobile Areni Las Vegasu u noći sa subote na nedjelju.

Bila je to njihova treća borba i druga uzastopna pobjeda Furyja koji je tako ostao neporažen. U svojoj 32. profesionalnoj borbi došao je do 31. pobjede uz jedan neodlučeni ishod iz prve borbe protiv Wildera 2018. Amerikancu je ovo bio drugi poraz u 45. borbi te je ostao na 42 pobjede od kojih je 41 postigao nokautom ili prekidom.

U vrlo atraktivnoj borbi Wilder je bio agresivniji na početku i bodovno osvojio prvu rundu, ali se Fury vrlo brzo nametnuo i u trećoj rundi snažno uzdrmao Amerikanca koji je prvi put bio u nokdaunu, ali se uspio održati na nogama do kraja runde.

Kad se činilo da će Britanac krenuti po pobjedu u četvrtoj rundi, dogodio se preokret

Wilder se oporavio i pred kraj runde dvaput poslao Furyja na pod. No, britanski teškaš je izdržao do kraja runde i nakon toga preuzeo kontrolu meča, polako umarajući Wildera koji se sve teže držao na nogama.

U devetoj rundi je liječnik morao prosuditi hoće li Wilder biti sposoban za nastavak borbe zbog otekline na oku. U desetoj rundi je sudac u ringu ponovno odbrojavao Wilderu, da bi u 11. rundi, nakon serije aperkata i krošea, Fury po posljednji put poslao Wildera na pod, nakon čega je sudac prekinuo borbu.

“Bila je odlična borba, vrijedna bilo koje trilogije u povijesti sporta. Deontay Wilder je vrhunski borac, doista me natjerao da zaradim svoj honorar. Oduvijek sam tvrdio da sam ja najbolji na svijetu, a on je drugi najbolji”, poručio je Fury nakon velike pobjede.

Britanac će sada čekati priliku da ujedini sve naslove i postane prvi teškaš od sunarodnjaka Lennoxa Lewisa, koji će postati neosporenim svjetskim prvakom. Lewis je to bio prije 21 godine

No, ostaje za vidjeti protiv koga će boriti za objedinjavanje naslova. Trenutačno su preostala četiri pojasa (WBA, WBO, IBF i IBO) u vlasništvu Ukrajinca Oleksandra Usyka, koji ih je u rujnu preoteo Britancu Anthonyju Joshui.

Naime, Joshua je u subotu aktivirao klauzulu iz ugovora za uzvratni dvoboj protiv Usyka.

Usyk je bio drugi koji je spriječio obračun Furyja i Joshue koji bi se dogodio da Ukrajinac nije nanio drugi poraz Joshui. Prvo se na putu velikom britanskom okršaju, koji je već bio dogovoren, ispriječio Wilder, kad je dobio tužbu protiv Furyja u kojoj je tvrdio da Britanac prema ugovoru ima obvezu po treći put se boriti protiv njega.

Fury je u najavi meča obećao da će nokautirati Wildera i svoje je obećanje održao.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar