Tyson Fury šokirao Klička u Duesseldorfu!

Tyson Fury šokirao Klička u Duesseldorfu!

Britanac Tyson Fury  neočekivano je u Duesseldorfu pobijedio branitelja naslova svjetskog prvaka u superteškoj kategoriji, Ukrajinca Vladimira Klička, na bodove jednoglasnom odlukom sudaca (115:112, 115:112, 116:111).

Prvi je to poraz dugogodišnjeg svjetskog prvaka po verzijama WBA, WBO, IBF i IBO nakon punih 11 godina, a sve te titule pripale su večeras Furyju. Kličko je u svojoj 19. obrani naslova prvaka pretrpio prvi poraz, a ukupno četvrti u 68. profesionalnom nastupu. Posljednji poraz prije ovog veliki Ukrajinac pretrpio je još 2004. godine od Amerikanca Lamona Brewstera.

Fury je lako izmicao Kličku i načeo ga je od početka, a veliki Ukrajinac se tek u 12. rundi probudio i pokušao ozbiljnije i agresivnije iz očaja napasti protivnika.

U profesionalnoj karijeri neporaženi Fury (24 pobjede, bez poraza) krenuo je odmah agresivno i od početka nije dopuštao Ukrajincu da mu opasnije priđe, a bez respekta je pokušavao napasti aperkatima na Kličkov blok.

Izgledalo je kao da Kličko čeka da se Britanac ispuše i u četvrtoj rundi pomalo se učinilo da mu to i uspijeva, no Fury je brzo je pronašao novu snagu.

Peta i šesta runda bile su dosta izjednačene, moglo je sve krenuti u Kličkovu korist, ali zaradio je Ukrajinac posjekotniu ispod oka, što rijetko viđamo kod njega, te je u sedmoj rundi opet ponovno inicijativu preuzeo Britanac. Vladimir je natekao od udaraca, a Britanac je postajao sve hrabriji.

Deveta runda donijela je jedan jako dobar udarac Klička, ali i veliku neopreznost potkraj dionice, zbog koje je Fury uspio i uzvratiti s dva dobra udarca.

Tek u zadnjoj rundi, kad je već bilo jasno da Kličko može pobijediti samo ako uspije lucky punchemnokautirati protivnika, vidjeli smo žestoke pokušaje Klička. Fury je već vidljivo bio umoran, no uspio je izbjeći većinu teških udaraca i zadržati prednost.

Vladimir Kličko je posljednji od svoja tri profesionalna poraza doživio je još prije 11 godina. Tijekom karijere ostvario je do danas 64 pobjede.

Ugovorom uoči meča predviđeno je da u slučaju poraza Fury mora odmah pružiti Kličku priliku za uzvrat. Bit će to meč koji će se s nestrpljenjem očekivati.

hrt.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing