NAJAVA PROMOCIJE KNJIGE „Mladost u bezdanima jave i sna” Vernese Manov

NAJAVA PROMOCIJE KNJIGE „Mladost u bezdanima jave i sna” Vernese Manov

Kulturno-sportski centar Prozor-Rama organizira  promocija knjige „MLADOST U BEZDANIMA JAVE I SNA“ Vernese Manov u subotu, 05.12.2015. godine u Domu kulture u Prozoru s početkom u 19 sati.

Nakon promocije u Bugojnu, Mostaru i  Gornjem Vakufu, stranice knjige će bit otvorene i u rodnom gradu autorice gdje su teme za neke priče i imale svoje ishodište u ranoj mladosti. Mnogi likovi, toponimi, dijelovi događanja u vremenskom trajanju su živjeli i nastajali pod ovim komadićem neba tako da su priče izvjesni trag o životnom trajanju jednog prostora u jednom vremenu.

O knjizi će na promociji govorit:

Blaženka Matešić, promotor,

Senada Milanović, profesorica i recenzentica zbirke priča „Mladost u bezdanima jave i sna“,

Vernesa Manov, autorica zbirke priče „Mladost u bezdanima jave i sna“,

Gošće u zabavnom dijelu programa :

Šejla Hujdur, interpretatorica  zabavne i strane glazbe i  članice Dječje scene Teatra Fedra Bugojno,

zadužene za glazbeno-scenski dio programa.

Promocija knjige je i svojevrsna promocija i teatarskog rada spisateljice u odgajanju mladih u umjetničkom, književnom i scenskom izražavanju.

Ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje lijepe pisane riječi, teatarske umjetnosti i urbane glazbe da dođu na promociju knjige u subotu, 05.12.2015. godine, u 19 sati u Dom kulture u Prozoru i svojim prisustvom uveličaju ovaj kulturni događaj u našem gradu.

Posebno bi nas radovalo što veće prisustvo osnovaca i mladih na promociji,jer cjelokupno umjetničko djelovanje Vernese Manov najviše je usmjereno na one koji su naša budućnost, a to je sigurno naša mladost.

UKRATKO O KNJIZI

ZBIRKA PRIČA „MLADOST U BEZDANIMA JAVE I SNA“ JE ZBIRKA O ODRASTANJU JEDNE UMJETNIČKE SPISATELJSKE DUŠE U NAJBURNIJEM NOVIJEM BH VREMENU KADA SE DRUŠTVENO-POVIJESNA ZBILJA NAŠIH PROSTORA PODUDARILA VREMENSKI S MLADOŠĆU GENERACIJA MLADIH KOJE SU NAGLO ODRASLE,OSTAVLJAJUĆI  USPOMENAMA SVOJE ZAVIČAJE, DRAGE LJUDE, SNOVE.

KNJIGA JE KONCIPIRANA U DVA DIJELA , SIMBOLIČNO NAZVANIM „U BEZDANIMA JAVE“ I PRIČE OBUHVAĆENE OVIM CIKLUSOM SU AUTOBIOGRAFSKE U KOJIMA SU OPISANI PRVI UMJETNIČKI I MLADALAČKI NEMIRI , PODUDARNI S POČETKOM RATNE ZBILJE ( U ISTO VRIJEME SE DOGAĐA DRAMA ODRASTANJA I RATNA DRAMA NAŠIH GRADOVA ( PROZOR, KONJIC, SARAJEVO, MOSTAR, GORNJI VAKUF…)-  TA DRAMA ZBILJE KOJA JE NA TRENUTAK OPISANA IZ PERSPEKTIVE TEENEGERICE KOJA SLUTI DOBRO U LJUDIMA I U VREMENIMA. TO JE SVOJEVRSNI PORTRET JEDNE BH MLADOSTI KOJA JE SANJALA VELIKE SNOVE O LJEPOTAMA,  O HUMANIZMU, O UMJETNOSTI.

TI SNOVI  I TE JAVE SU SE IZBORILI U SRCU UMJETNIČKOM DA, IPAK,  DOSLUTI LJEPŠI SVIJET JAVE, KASNIJE U PRIČAMA“ U BEZDANIMA SNA“ KOJE SU REZULTAT TE UMJETNIČKE FIKCIJE.

TE PRIČE IZ CIKLUSA „U BEZDANIMA SNA“ SU PRIČE ZA KOJE JE AUTORICA DOBILA NAGRADE I KOJE SU  TIJEKOM NJENOG DESETOGODIŠNJEG RADA U TEATRU FEDRA BUGOJNO POSTAVLJANE NA DASKE KOJE ŽIVOT ZNAČE, TE OBLIKOVANE U  MULTIMEDIJALNE SPOTOVE I PERFORMANSE.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar