U BiH danas pretežno oblačno vrijeme sa snijegom, u nizinama kiša

U BiH danas pretežno oblačno vrijeme sa snijegom, u nizinama kiša

Jutros je u Bosni i sjeveru Hercegovine oblačno. U većem dijelu Hercegovine je vedro. Slab snijeg pada u centralnim i istočnim područjima.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -10; Ivan-sedlo i Sokolac -3; Bihać -1; Drvar, Livno, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo i Stolac 0; Bugojno i Srebrenica 1; Jajce, Trebinje i Tuzla 2; Gradačac i Zenica 3; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Grude i Zvornik 4; Mostar i Neum 6°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 938Pa, za 5hPa je manji od normalnog i ne mijenja se.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas u Bosni i sjeveru Hercegovine pretežno oblačno sa slabim snijegom, a u nizinama će padati i slaba kiša. U većem dijelu Hercegovine vedro dio prijepodneva. Sredinom dana povećanje oblačnosti. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C.

U Sarajevu oblačno sa slabim snijegom prije podne. U drugom dijelu dana može padati slaba kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 3°C.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing