U Bosni oblačno sa kišom i snijegom, u Hercegovini kiša

U Bosni oblačno sa kišom i snijegom, u Hercegovini kiša

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje je registrirana kiša u nizinama, a u višim područjima snijeg.

Temperature zraka izmjerene u 07.00 sati: Bjelašnica -7; Ivan Sedlo 0; Sokolac 1; Bugojno 2; Banja Luka, Bihać, Gradačac, Livno, Prijedor, Sarajevo i Tuzla 3; Drvar i Sanski Most 4; Trebinje i Zenica 5; Široki Brijeg i Stolac 6; Mostar 7 i Neum 8 stepeni.

Danas u Bosni oblačno sa kišom u nizinama i snijegom u višim područjima

Tijekom noći na srijedu u zapadnim, centralnim i istočnim područjima snijeg i susnježica su mogući i u nizinama. U većem dijelu Hercegovine prestanak kiše prijepodne i smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Oblačno sa padavinama će se zadržati na sjeveru Hercegovine.

Vjetar umjeren, povremeno sa jakim udarima, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7, na jugu zemlje do 11 stepeni.

U Sarajevu će biti oblačno sa kišom. Tijekom noći na srijedu se očekuje susnježica ili slab snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4 stepena, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar