U elitnom sudačkom društvu sudac Davor Beljo porijeklom iz Rame

U elitnom sudačkom društvu sudac Davor Beljo porijeklom iz Rame

Davor Beljo, porijeklom iz Rame sudio u utakmici lige prvaka skupine C između Ajaxa i Bešiktaša. 

U 5. kolu grupe C lige prvaka nogometaši Ajaxa su kao gosti pobijedili Bešiktaš rezultatom 2:1, a susret u Istanbulu obilježio je i debi bh. sudije Irfana Peljte koji je postao prvi arbitar iz naše zemlje koji je sudio jedan meč najelitnijeg klupskog nogometnog takmičenja. Peljti su asistirali Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo. Četvrti sudac bio je Miloš Gigović – svi iz BiH, Ova sudačka  četvorka odradila sjajan posao na Vodafone Areni.

Što se tiče samog meča, Bešiktaš je poveo u 22. minuti iz penala. Nakon jednog kornera, lopta je u ruku pogodila Hallera, a Peljto je nakon konsultacije VAR tehnologije opravdano pokazao na bijelu tačku.

Dosuđeni penal pogledajte ovdje.

Ghezzal je preuzeo odgovornost i sigurno je pogodio za 1:0. Ipak, u 54. minuti gosti su izigrali odbranu Bešiktaša i Halleru nije bilo teško da pogodi praznu mrežu za 1:1.

U 69. minuti Ajax je došao do poptunog preokreta. Fenomenalni Haller je postigao svoj drugi gol za trijumf Kopljanika, a za napadača iz Obale Slonovače ovo je bio čak deveti pogodak u takmičenju i bio je strijelac na svih pet utakmica u grupi.

Peljto je do kraja opravdano poništio još jedan gol Hallera nakon novog pregleda VAR-a, a ukupno je pokazao dva žuta kartona na utakmici.

Bešiktaš je vezao i peti uzastopni poraz u grupi, dok je Ajax još ranije osigurao prvo mjesto u grupi i sada ima maksimalnih 15 bodova.

Miralem Pjanić je igrao do 80. minute i pružio je solidnu partiju.

Rezultat i strijelci:

Bešiktaš – Ajax 1:2 (Ghezzal 22′ pen. / Haller 54′, 69′)

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar