U Federaciji BiH 29. listopad Dan žalosti

U Federaciji BiH 29. listopad Dan žalosti

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj telefonskoj sjednici proglasila 29. listopad Danom žalosti u Federaciji Bosne Hercegovine, povodom ubojtva policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

”Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj telefonskoj sjednici, održanoj na inicijativu federalnog ministra unutarnjih poslova, povodom mučkog ubojstva časnih policajca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo, koji su živote položili obavljajući teški i odgovorni posao, štiteći ljudske živote, imovinu građana i pravni poredak naše zemlje, 29. listopad 2018. godine proglasila Danom žalosti u Federaciji Bosne Hercegovine”, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradama Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i institucija Federacije Bosne i Hercegovine.

Na Dan žalosti ne mogu biti održavani programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima u Federaciji Bosne i Hercegovine.  Medijske kuće na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine su dužne uskladiti i prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti, navodi se u priopćenju iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar