• U Hrvatskom društvu ‘Sydney’ – Punchbowl iseljenici plaćali skupe ulaznice za svečanu večeru
  • U Hrvatskom društvu ‘Sydney’ – Punchbowl iseljenici plaćali skupe ulaznice za svečanu večeru
  • U Hrvatskom društvu ‘Sydney’ – Punchbowl iseljenici plaćali skupe ulaznice za svečanu večeru

U Hrvatskom društvu ‘Sydney’ – Punchbowl iseljenici plaćali skupe ulaznice za svečanu večeru

Skuplji Čović nego Djeda Mraz i Nova godina
Nedvojbeno je da je Čovićev posjet za australske Hrvate željene domovine bio ekskluziva godine. Naime, čak ulaznica i za zabavu dočeka Nove godine jeftinija je od ulaznice za večeru s predsjednikom HDZ-a BiH i iznosi oko 65 australskih dolara, dok je večera s predsjednikom po osobi iznosila 90, odnosno, 100 dolara.

Piše: V. Herceg

Hrvati Australije, točnije Sydneya, morali su dobro isprazniti svoje džepove ukoliko su željeli nazočiti svečanoj večeri priređenoj u čast gostovanja predsjedatelja predsjedništva BiH i predsjednika HDZ-a BiH dr. Dragana Čovića. Naime, cijena ulaznice u koju je uključena i bogata večera bila je 90 australskih dolara (oko 116 KM) i to unaprijed kupljena, dok je za one koji nisu na vrijeme osigurali svoju stolicu, ista iznosila 100 dolara (130 KM) na ulazu. Tko je od hrvatskih iseljenika želio imati stol za 10 osoba morao je unaprijed kupiti uazinu od 750 australskih dolara (968 KM).

U čast Čovića i njegova izaslanstva

Naime, tijekom predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović boravio je u službenom posjetu Novom Zelandu, od 29. do 31. listopada 2017. godine, a u radnom Australiji, od 31. listopada do 8. studenoga 2017. godine, a u sklopu radnog posjeta Australiji Čović je posjetio Hrvate u Canberriju, Sydneyu i Melbourneu.

Kako su mediji već ranije izvijestili, u sastavu ovog hrvatskog izaslanstva bila je šefica kabineta člana Predsjedništva BiH Tonka Krešić-Gagro, dva Čovićeva pratitelja, Zoran Marinčić i Danijel Kraljević, Nevenko Herceg, premijer Hercegovačko-neretvanske županije, Jozo Pavković, glavni urednik bh. izdanja Večernjeg lista, Mijo Marić predsjednik Udruge bosanskih Hrvata ‘Prsten’, kao i Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru i Zdravko Rajić odvjetnik koji je zastupao Čovića u nekoliko procesa.

Kako stoji na pozivu za svečanu večeru Hrvatskog društva Sydney-Punchbowl, svečana večera priređena je u čast dr. Dragana Čovića, hrvatskog člana Predsjedništva BiH i njegovog izaslanstva. U glazbenom dijelu programa nastupio je hercegovački kralj dijaspore Mate Bulić te hrvatske folklorne skupine.

Eksluziva godine

Nedvojbeno je da je Čovićev posjet za australske Hrvate željene domovine i posjeta bilo koga iz rodnog kraja bio ekskluziva godine. Naime, čak ulaznica i za zabavu dočeka Nove godine jeftinija je od ulaznice za večeru s predsjednikom HDZ-a BiH i iznosi oko 65 australskih dolara.

Ostali ‘eventi’ koji se uobičajeno organiziraju u ovom sidnejskom Hrvatskom klubu gdje se okuplja hrvatska dijaspora, poput riblje večeri ili zabavnih večeri itd., uvriježeno iznose od 20, 40 do 45 dolara.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing