U okviru projekta “Razvoj turizma na tri 3 jezera” održana radionica “Poboljšanje usluga u turizmu”

U okviru projekta “Razvoj turizma na tri 3 jezera” održana radionica “Poboljšanje usluga u turizmu”

U okviru projekta “Razvoj turizma na tri jezera” sufinanciranog iz  zajedničkog Programa Europske Unije i Vlade Njemačke za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj EU ProLocal, u četvrtak 28. lipnja održana je radionica na temu: “Poboljšanje usluga u turizmu.”

Na radionici, održanoj u Laguna klubu u Podboru, uz Agenciju za lokalni razvoj Prozor-Rama i Udruženje LiNK sudjelovali su pružatelji turističkih usluga – predstavnici klubova i udruga: Omladinski klub “Pod istim suncem”, Kamp “Miris ljeta”, Green Valley, Veslački klub Rama, BK Ventus, SRTD Ramske vode, HPD Rama.

Jučerašnji predavač, konzultant Amil Kamenica dao je kratak osvrt na sadašnje stanje usluga u turizmu na području triju općina te moguće ideje i inicijative za razvoj zajedničke turističke ponude (na temelju dokumenata “Analiza turističkih resursa” i “Integrirana turistička ponuda” konzultanta Rasima Tulumovića). Na radionici su također date smjernice za jačanje promocije u turizmu.

Projektom koordinira Udruženje LiNK, a partneri su Općina Jablanica, Općina Prozor-Rama i Općina Posušje. Ukupna vrijednost projekta je 192.566,70 KM (partnerske općine financiraju 20,55%). Opći cilj projekta je razvoj održivog turizma jezerskih područja (Ramsko jezero, Jablaničko jezero i jezero Tribistovo) putem kreiranja održive turističke ponude s fokusom na turizam za mlade ljude, kampiranje, sport, događaje, gastronomiju.

Projekt će pomoći da se manje turistički razvijenim lokalnim zajednicama, turističkim službama, privrednom sektoru, lokalnoj upravi, nevladinim organizacijama,  poboljša njihovo znanje i sposobnost, da bolje iskoriste resurse za razvoj turizma. S druge strane pomaže kreiranju sinergije u smislu suradnje općina u  planiranju zajedničkih aktivnosti i ponude, priopćeno je iz Agencije.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar