• U općini Prozor-Rama poticaji do 12.000 KM po radniku
  • U općini Prozor-Rama poticaji do 12.000 KM po radniku

U općini Prozor-Rama poticaji do 12.000 KM po radniku

Nakon rata problem zapošljavanja i odlaska iz BiH je glavni državni problem. Viša politika nema rješenja za taj problem i svu odgovornost pokušava prebaciti na niže razine sve do općine. Međutim, nema ni jedne općine u BiH kao što je općina Prozor-Rama koja daje najveće poticaje za zapošljavanje. Zlonamjerni kritičari će sigurno kazati da se može više. Da može, učinilo bi se. Ono što je uništeno ne može se vratiti. Zato općina daje 12.000,00 KM poticaja po uposleniku.
U općini Prozor – Rama smatraju da uvjeta za razvoj poduzetništva ima jako puno. U prvom redu tu su prazne tvorničke hale veličine 1.000 do 10.000 četvornih metara koje su spremne za prihvat novih strojeva i tehnologija. Veliki broj neuposlene i raspoložive kvalificirane radne snage predstavlja pogodnost novim investitorima, baš kao i dostupnost energije, prometna povezanost i blizina EU, zračnim i morskim lukama. Čist okoliš i iznimno lijep krajolik dodatne su pogodnosti potencijalnim investitorima.
No, danas očito ni sve to nije dovoljno. Zato su u ovoj općini posegnuli za dodatnim sredstvima. Program poticaja za zapošljavanje osmišljen je kako bi investitorima omogućio što stabilniji početak njihovih projekata. A ti projekti bi trebali rezultirati novim zapošljavanje i tako preokrenuti višegodišnje negativne trendove u području zaposlenosti u općini Prozor – Rama. Ove godine u tu svrhu rezervirano je 400.000,00 KM, a iz Općine kažu da će za dobre projekte biti i više sredstava. Poticaje u obliku bespovratnih sredstava u visini i do 12.000,00 KM po jednom radnom mjestu moći će dobiti investitori za projekte u oblasti proizvodnje i prerade.
Javni poziv za odabir korisnika bespovratnih sredstava za povećanje zaposlenosti u općini Prozor – Rama otvoren je do daljnjeg i može se preuzeti na stranic općine www.prozor-rama.org

Javni poziv za poticaje

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar