U padu zrakolova poginuo bračni par porijeklom iz BiH

U padu zrakolova poginuo bračni par porijeklom iz BiH

U padu zrakoplova Germanwingsa sa 144 putnika i šest članova posade bilo je i dvoje državljana porijeklom iz Bosne i Hercegovine.
Kako je za Al Jazeeru potvrdio Edin Dilberović, veleposlanik Bosne i Hercegovine u Njemačkoj, riječ je o bračnom paru, 1957. i 1959. godište.
Kako N1 saznaje radi se o bračnom paru Smailagić – Emira koja je rodom iz Bihaća, te Ehret iz Banja Luke.
Dodao je da nisu posjedovali bh. putovnice već su imali njemačko državljanstvo.
Rano jutros nastavljena je potraga za ostacima zrakoplova Airbus A320 njemačke zrakoplovne tvrtke Germanwings koji se jučer srušio u francuskim Alpama.
Tamošnje su vlasti priopćile da će zbog nepristupačnog terena trebati dani da se pronađu tijela.
"Više pojedinosti o padu zrakoplova trebala bi otkriti pronađena crna kutija koja bilježi razgovore u pilotskoj kabini. Ona je djelomično oštećena, ali će bez obzira na to biti koristan izvor informacija", kazao je francuski ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve.
Dodao je da se trebaju analizirati svi mogući uzroci pada zrakoplova, ali da teroristički napad ne spada u vjerojatnije scenarije nesreće.
Za drugom crnom kutijom FDR (Flight Data Recorder) koja bilježi sve podatke o letu još se uvijek traga.
Tijekom dana na mjesto nesreće trebali bi doći francuski predsjednik Francois Hollande, njemačka kancelarka Angela Merkel i španjolski premijer Mariano Rajoy.
Njemačke vlasti jos nisu u javnost pustile listu putnika s leta iz Barcelone u Düsseldorf.
Ovo je prvi puta u poslijeratnoj povijeti Lufthanse da je jedan avion stradao za vrijeme leta.
Airbus A320 srušio se na letu iz Barcelone u Düsseldorf, pri čemu je poginulo svih 150 putnika i članova posade. Inače, avion je dan prije bio prizemljen, zbog tehničkog kvara na vratima koja zatvaraju prednje kotače. No, prema riječima glasnogovornika Lufthanse, problem je bio riješen te je zrakoplov mogao poletjeti.

bljesak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar