U policijskoj akciji u Grudama pronađena veća količina droge i oružja

U policijskoj akciji u Grudama pronađena veća količina droge i oružja

Pripadnici Postrojbe granične policije Gorica, 1. kolovoza 2021. godine na području općine Grude, uspješno su realizirali Operativnu akciju Marihuana, koja je usmjerena na borbu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Organiziranom akcijom pripadnika Postrojbe granične policije Gorica, otkriven je zasad marihuane. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, čl. 238 KZ FBiH“ i „Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“, čl. 371 KZ FBiH, o navedenom je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva Zapadnohercegovačke Županije i sudac za prethodni postupak Suda ŽZH, koji su naredili da se obavi pretres. Tijekom pretresa, otkriveno je 330 stabljika marihuane, veća količina speeda, 7 kg suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, 2 automatske puške, 2 karabina, 2 pištolja, razna streljiva, veća količina mobilnih telefona, vage i drugo. Navedeni predmeti su privremeno oduzeti, a pripadnici Postrojbe granične policije Gorica tragaju za osumnjičenim osobama, čiji je identitet poznat Graničnoj policiji BiH.

“Ovo je jedna u nizu operativnih akcija Postrojbe granične policije Gorica u borbi na sprječavanju svakog oblika kriminaliteta, čiji pripadnici posebnu zahvalnost izražavaju Tužiteljstvu ŽZH i dežurnom tužitelju Josipu Aničiću na brzoj reakciji i profesionalizmu, pod čijim nadzorom se obavljaju operativne akcije”, prenosi Granična policija BiH.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar