• U Srednjoj školi Prozor završena nastava za 96 učenika završnih razreda: Iva Novaković je učenica generacije
  • U Srednjoj školi Prozor završena nastava za 96 učenika završnih razreda: Iva Novaković je učenica generacije

U Srednjoj školi Prozor završena nastava za 96 učenika završnih razreda: Iva Novaković je učenica generacije

U Srednjoj školi Prozor u ponedjeljak, 18. svibnja 2020. godine završena je nastava za 96 maturanata.  Iva Novaković je učenica generacije. Naravno, nije bio onaj veseli uobičajeni završetak zbog pandemije korona virusa.

Zadnji dan nastave (online nastave) za učenike završnih razreda Srednje škole Prozor kao i u cijelo HNŽ  bio je u ponedjeljak, 18. svibnja 2020. godine.

Za učenike generacije proglašena je Iva Novaković za četverogodišnje obrazovanje u općoj gimnaziji s prosjekom 5,0 i svim odličnim ocjenama tijekom obrazovanja, uzornim vladanjem i sudjelovanjem na brojnim natjecanjima.

Trogodišnje zanimanje završilo je : 7 bravara, 9 vodoinstalatera te 24 kuhara. Kroz četverogodišnje obrazovanje obrazovalo se 20 ekonomista i 36 gimnazijalaca.

Valja svakako pohvaliti sve učenike koji su uspješno završili razred u neobičnim okolnostima. Međutim, treba istaknuti izrazito vrijedan uspjeh jednog razreda gimnazije koji je ostvario prosječnu ocjenu u četvrtom razredu odlična odnosno 5,0. Upravo takva uspjeh je zasluga osobnog angažmana i rada profesora Srednje škole Prozor.

Veći dio učenika četverogodišnjeg obrazovanja svoje daljnje školovanje želi nastaviti u Hrvatskoj zbog boljih uvjeta studiranja.

Nažalost, pandemija korona virusa maturantima je pokvarila posebne dana pred kraj nastave zbog prekida nastave i izvođenja online. Nisu bili u mogućnosti organizirati ni maturalnu zabavu niti na svoj način proslaviti završetak nastave.

Za iduću školsku godinu Srednja škola Prozor planira upis učenika za slijedeća zanimanja i škole: vodoinstalater, bravar, ekonomist, konobar,  kuhar, hoteljersko-turistički tehničar i opća gimnazija.

Upisi će se vršiti prema uputa nadležnog ministarstva početkom mjeseca srpnja.

S obzirom na dosadašnji rad Srednje škole Prozor i uspjehe koji postižu učenici iz ove škole zasigurno će većina osnovaca svoje školovanje nastaviti u ovoj školi.

Čestitamo maturantima, njihovim roditeljima i profesorima koji su ih obrazovali kroz srednju školu.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar