• PROZOR: Razgovor na temu “Pogled kroz Prozor u EU”
  • PROZOR: Razgovor na temu “Pogled kroz Prozor u EU”

PROZOR: Razgovor na temu “Pogled kroz Prozor u EU”

U sklopu projekta Drugi program – Akcijsko-medijska inicijativa, kolumnistica portala Interview.ba Ivana Marić i aktivistica Amna Popovac, u Prozor-Rami će sa žiteljima općine razgovarati na temu: Pogled kroz Prozoru u EU. Razgovor će se održati u subotu 2. listopada 2021. godine u restoranu Signal s početkom u 11 sati.

Na ovom razgovoru će biti postavljana neka od sljedećih pitanja:

Ima li načina da vlasti zadrže ljude? Ima li spremnosti da kod donošenja važnih odluka uključi građane? Ima li hrabrosti da se uhvati u koštac sa stvarnim problemima? Ima li odlučnosti da se radi na izgradnji, a ne na razgradnji društva? Ima li dovoljno mudrosti da vlasti BiH povedu svoju zajednicu k EU umjesto da ispraća svoje građane u EU? Ima li  dovoljno odvažnih ljudi koji će biti predvodnici promjena?

Članovi projekta smatraju da je aktualna situacija u BiH rezultat nedostatka dijaloga, političke volje, konstruktivne i profesionalne komunikacije

Fondacija INFOHOUSE putem portala Interview.ba u narednih šest mjeseci, a uz podršku Fonda otvoreno društvo, implementirat će projekt “Drugi program – AMI”,  koji ima za cilj utjecati na promjenu narativa o Bosni i Hercegovini kao “neodrživoj zajednici naroda”, kako u javnom prostoru naše države, tako i kod donositelja odluka u Europskoj uniji.

#drugiprogram #AMI

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar