Učenici Srednje škole Prozor zauzeli treće mjesto na vjeronaučnoj olimpijadi

Učenici Srednje škole Prozor zauzeli treće mjesto na vjeronaučnoj olimpijadi

Susret zajedništva vjeroučenika iz 39 osnovnih i srednjih škola Bosne i Hercegovine započeo je svečanim misnim slavljem u župnoj crkvi Sv. Ilije Proroka, kojeg je predvodio don Ivo Šutalo, biskupski vikar za Trebinjsko-mrkansku biskupiju i župnik u Trebinju. Suslavili su don Ante Pavlović, predstojnik Katehetskog ureda Mostar, mjesni župnik don Rajko Marković te vjeroučitelji svećenici koji su došli na natjecanje sa svojim ekipama.

U propovijedi je trebinjski župnik Šutalo pozvao na zajedništvo i susret, a misno slavlje animirali su članovi zbora mladih i djece župe Stolac.

Nakon svete mise, svi natjecatelji i mentori krenuli su u procesiji do Biskupijskog pastoralnog centra u Stocu.

Svečani program priredili su školski zbor i zbor mladih, koji su glazbenim izvedbama pratili i službeni dio usmenog natjecanja. Kratkim govorom okupljenima se obratio načelnik općine Stolac Stjepan Bošković. Također, svoje pozdrave i zahvalnost izrekao je i ravnatelj Zavoda za školstvo u Mostaru, Željko Ćorić te ravnateljica osnovne škole Stolac, Zdravka Marijanović, koja je otvorila prostore škole i rado se odazvala pozivu na suradnju i organizaciju.

Natjecanje je službeno otvorio don Ante Pavlović, a zatim je predsjednica Državnog povjerenstva s. Vlatka Dujmović pojasnila pravila natjecanja te uputila sudionike i mentore u prostore predviđene za njih.

Nakon što je održan pismeni dio, pojedinačni i skupni, testove su preuzeli članovi povjerenstva za ispravljanje, a sami natjecatelji su s domaćinima otišli na ručak i razgledavanje grada Stoca i zidina uz stručno vodstvo profesora.

Objavljeni su službeni rezultati te su pozvani natjecatelji prvih pet ekipa osnovnih i srednjih škola na usmeno natjecanje koje se održalo javno.

Prvo mjesto u kategoriji osnovnih škola osvojili su učenici Osnovne škole Fra Stipana Vrljića Sovići s mentoricom vjeroučiteljicom Ivanom Vlašić; drugo mjesto zauzeli su učenici Osnovne škole Fra Grge Martića Ozimica s vjeroučiteljicom Slavicom Antolović Trogrlić, a treći su bili učenici Osnovne škole Fra Lovro Karaula iz Livna s vjeroučiteljicom Ivanom Papić.

U kategoriji srednjih škola prvo mjesto osvojili su učenici gimnazije Katoličkog školskog centra Don Bosco iz Žepča s vjeroučiteljicom s. Mirjam Ramljak, drugi su bili učenici opće gimnazije Katoličkog školskog centra Sv. Franjo iz Tuzle s vjeroučiteljicom s. Irenom Bošnjak, a treće mjesto pripalo je učenicima Srednje škole Prozor s vjeroučiteljicom Željanom Jozić.

Nakon svečanog proglašenja pobjednika i objave rezultata, za uspješnu organizaciju i domaćinstvo ovoga natjecanja zahvalila je predsjednica Državnog povjerenstva s. Vlatka, a zajedničkim fotografiranjem i pjesmom završeno je drugo državno natjecanje Vjeronaučna olimpijada 2019.

V.D./ KT

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar