Učeničke radionice u OŠ Marka Marulića

Učeničke radionice u OŠ Marka Marulića

Za učenike i djelatnike OŠ Marka Marulića ovo je doista aktivno razdoblje.

Pored filmske radionice, učenici su ovaj tjedan sudjelovali i u izradi Uskrsne izložbe kao i u očuvanju od zaborava ramskih narodnih običaja.

Uskrsnu izložbu izradili su članovi likovne sekcije s voditeljem i nastavnikom Blažom Batinićem.

  

  

” U izradi ove izložbe koristili smo se prirodnim materijalima kao što su slama, jaja, grančice i slično. Cilj ove izložbe je na tradicionalan način, kao što to radimo svake godine, obilježiti najveći katolički blagdan, Uskrs.”, kazao je za Ramski vjesnik nastavnik Blaž Batinić.


“Nažalost, Blaž je još samo ovu godinu s nama, ali njegove izložbe i radove pamtit ćemo uvijek.”, istaknuli su djelatnici OŠ Marka Marulića u Prozoru.

 

Pored Uskrsne izložbe, učenici VII – 3 razreda su na satu razrednika zajedno sa svojom razrednicom Maricom Barešić (Mažom) , a zahvaljujući narodnoj predaji, bakama i djedovima, na jedan sat  oživjeli sjećanja na narodne običaje, predmete (opanci, pržanj, pratljača/pratkljača, pernica, kašika), zastarjelice i slično.

 

 

Kako je bilo na današnjem satu razrednika teško je prepričati, ali dio atmosfere i predmeta koje su učenici donijeli mogu se vidjeti kroz slike koje smo vam prikazali.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing