Uefa smanjila kaznu Hajduku

Uefa smanjila kaznu Hajduku

Disciplinska Komisija Uefe uvažila je Hajdukovu žalbu te će zatvorena za gledatelje biti samo jedna tribina protiv Brondbyja. Krovna europska nogometna organizacija kaznila je ‘bile’ po prijavi FARE-a

Hajdukova žalba urodila je plodom, Uefa je razmatrajući sve što se događalo u Dugopolju tijekom utakmice Hajduka i Levskoga zaključila kako je kazna zatvaranja Poljuda bila prestroga te će za utakmicu protiv Brondbyja biti zatvoren samo jedan ulaz.

Hajduk je već jednom iskusio sličnu kaznu i odlučio se na zatvaranje jugoistočnog sektora sa minimalno 500 mjesta, no ovoga puta može se odlučiti čak i na zatvaranje sektora B, koji inače mora biti prazan zbog tampon zone između gostujućih i domaćih navijača.

Neslužbeno saznajemo i kako Hajduku u slučaju ponovljenih rasističkih povika, pa makar i najmanje grupe navijača, prijeti kazna zatvaranja kompletnog stadiona na prvoj sljedećoj europskoj utakmici.

Kazna je ublažena je kazna sa 55 na 35 tisuća eura!

Inače, Hajduk je za kaznu zatvaranja Poljuda saznao uoči utakmice s Levskim u Sofiji te se nakon utakmice očitovao priopćenjem.

– Neposredno prije utakmice Levski – Hajduk uprava Hajduka je zaprimila odluku Uefe po kojoj je Hajduk kažnjen odigravanjem iduće europske utakmice bez gledatelja. Hajduk je kažnjen i novčanom kaznom u iznosu od 55 tisuća eura, a razlog kazni su rasističko skandiranje navijača za vrijeme utakmice u Dugopolju.

Jedinstvena je to kazna, a 50 tisuća eura odnosi se na rasizam, a dodatnih pet tisuća za ubacivanje predmeta u teren. Neposredni povod bio je detalj s kraja utakmice kada je desni bek Levskoga Cvetković oštro startao na igrača Hajduka, nakon čega su u teren poletjeli upaljači i kovanice, a kad je Cvetković iste odnio prema pomoćnom sucu manji dio gledatelja neprimjereno je skandirao i vrijeđao ga.

Iako se radilo o manjoj grupi navijača, te kratkom vremenskom intervalu vrijeđanja, ono se neosporno dogodilo o čemu su izviješteni organi FARE-a,koji su prijavu proslijedili Uefi.

Obzirom da je Hajduk recidivist bilo je jasno kako će kazna biti drastična. Unatoč svemu, Hajduk je odlučio uputiti žalbu u kojoj je naglasio kako su pohvaljeni za organizaciju susreta od strane delegata i kontrolora.

A kako je jedan od kontrolora Slovenac jasno je da je mogao čuti i razumjeti što se u Dugopolju skandiralo.

Osim osim službenog priopćenja, Hajduk se nije očitovao o samom skandiranju iz prostog razloga što bi očitovanje o rasističkom skandiranju značilo da potvrđuju da se ono i dogodilo, a činjenica je da ga većina na stadionu nije niti čula, kao niti da se čulo putem TV prijenosa.

Sjajna je ovo vijest za navijače, Hajduk je startao u sezonu sa šest utakmica bez poraza i nema sumnje kako će Poljud u četvrtak biti krcat te kako će u uzavreloj atmosferi Splićani biti veliki favorit protiv danskog Brondbyja. 

24sata.hr

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing