UEFA uvodi All-Star utakmicu Sjevera i Juga

UEFA uvodi All-Star utakmicu Sjevera i Juga

Krovna europska nogometna organizacija UEFA razmatra mogućnost organiziranja All-Star utakmice u kojoj bi od 2017. godine igrali najbolji nogometaši sa sjevera Starog kontinenta, predvođeni igračima iz njemačke, engleske i ruske lige, te s juga kojeg bi većinom predstavljali najbolji iz španjolske, francuske i talijanske lige.

UEFA je ideju dobila od jedne multinacionalne marketinške kompanije koja uzor vidi u „All-Staru“ američke NBA košarkaške lige, gdje se svake godine sučeljavaju "Istok" i "Zapad", a u kojoj navijači glasovima putem interneta odlučuju o početnim petorkama.

Po istom principu bi se i u Europi odlučivalo tko će zaigrati u utakmici najvećih zvijezda s tim da bi svaki klub mogao dati najviše dvojicu ili trojicu nogometaša.

Iako je ideja još u začetku, Hina navodi kako je već stigla na adrese nekih velikih klubova. Vodstvo Barcelone već je primilo prijedlog, tvrdi sportski dnevni list Mundo Deportivo.

Bila bi to prigoda da prvi put zajedno zaigraju zajedno dva najbolja svjetska nogometaša – napadač Real Madrida Cristiano Ronaldo i njegov najveći rival Lionel Messi, najbolji strijelac Barcelone, prenosi Hina.

Medijski super atraktivna utakmica donijela bi UEFA-i velike prihode od sponzora i televizijskih prava, a dio "financijskog kolača" dobili bi klubovi i igrači.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar