UGRPP Djeca nade prigodnim programom obilježila Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Danas je u prostorijama UGRPP Djeca nade Prozor Rama prigodnim programom u 12 sati obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

Članovi ove Udruge obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom započeli su danas u jutarnjim satima šetnjom kroz grad pri čemu su dijelili pozitivne poruke svojim sugrađanima radi postizanja svijesti o osobama s invaliditetom. 
Ovu aktivnost simbolično nazvanu „Dijelimo pozitivne poruke“ članovi i djelatnici UGRPP „Djeca nade“ Prozor Rama osmislili su u okviru projekta „Osnaživanje i rehabilitacija osoba s invaliditetom“ koji podržava USAID, a implementira Savez „Sumero“.

Program je započeo obraćanjem predsjednice UGRPP „Djeca nade“ Prozor Rama Milijane Beljo koja je pozdravila prisutne i čestitala Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

U ime Općine Prozor Rama prisutnima se obratio Ante Tomić koji je istaknuo da će se kao općinski vijećnik zalagati za još veću podršku i pomoć Općine Prozor Rama ovoj Udruzi i njezinim korisnicima.

Selma Islamović , koordinatorica projekta „Osnaživanje i rehabilitacija osoba s invaliditetom“ je pozdravila prisutne i predstavila istoimeni projekat.

Korisnici UGRPP „Djeca nade“ izveli su prigodnu recitaciju „Moja prava“.

„ Danas smo se skupili u prostorijama Udruge kako bi s našim korisnicima i njihovim roditeljima obilježili ovaj uistinu značajan dan. Svim osobama s invaliditetom želimo sve najbolje povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom uz želju da svi njihovi problemi uskoro budu riješeni i da društvo pokaže interes i želju za ravnopravno uključivanje osoba s invaliditetom  u sve događaje koji su od društvenog značaja,  jer oni to doista zaslužuju.“, kazala je u svom obraćanju predsjednica UGRPP „ Djeca nade“ Milijana Beljo.

Predsjednica je na koncu programa korisnicima ove udruge uručila jednokratnu novčanu pomoć u  iznosu od 100 KM, a ista je omogućena iz Općinskog proračuna za 2014. godinu.

Ova jednokratna novčana pomoć raspodijeljena je na 66 korisnika UGRPP „Djeca nade“  Prozor Rama.
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar