Uhićen policajac iz Mostara, pomogao narkobosu

Uhićen policajac iz Mostara, pomogao narkobosu

Tužitelj Tužiteljstva BiH, koordinirao je danas aktivnosti policijskih djelatnika SIPA i partnerskih policijskih i sigurnosnih agencija, u izvršenju uhićenja i pretresa osumnjičenih osoba u više gradova u BiH.

Aktivnosti se odnose na predmet organiziranog kriminala, povezanog s više teških kaznenih djela, koja se procesuiraju u okviru predmeta Milan Matković i drugi, a uhićene su četiri osobe.

Među uhićenim osobama je i jedan aktivni policijski djelatnik, osumnjičen za kopruptivno djelovanje i iskorištavanje policijskih kapaciteta za pomaganje osumnjičenima u izvršenju kaznenih djela.

Portal “Avaza” saznaje da je riječ o pripadniku MUP HNK-a, koji je uhapšen u Mostaru. Saznaje se da je riječ o Miroslavu Čaliji.

Aktivnosti se odnose na predmet u kojem se realizira međunarodna suradnja, a radi kaznenog procesuiranja nositelja struktura organiziranog kriminala, nakon dešifriranja kriptiranih aplikacija, koje su koristili pripadnici organiziranih kriminalnih skupina u BiH, zemljama regije, EU i svijeta.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar