Ukrajina pokrenula masovni udar na ruski vojni aerodrom

Ukrajina pokrenula masovni udar na ruski vojni aerodrom

Ukrajinci su tijekom noći dronovima napali vojni aerodrom Morozovsk u ruskoj Rostovskoj oblasti. Svjedoci su uočili brojne dronove na nebu i izbrojali više od 60 eksplozija, javlja Ukrajinska Pravda.

Nakon napada niz okruga je ostao bez struje. Vasilij Golubev, guverner Rostovske oblasti, potvrdio je da se dogodio “napad velikih razmjera” u okrugu Morozovsk. Priopćio je da su ruske protuzračne snage uništile više od 40 ciljeva.

https://x.com/KyivPost/status/1776117958479094254

Potvrdio je kako je u napadu oštećena trafostanica i da je u tijeku saniranje štete. Vojni aerodrom smješten je 3 kilometra jugozapadno od grada Morozovska. Na aerodromu su stracionirani borbeni avioni Su-24, Su-24M i Su-34.

Ukrajinci su već u prosincu pokušali bespilotnim letjelicama napasti taj aerodrom, gdje su stacionirani avioni koji djeluju na bojištu u Ukrajini.

Na društvenim mrežama pojavio se niz snimki koje prikazuju pokušaje Rusa da obore ukrajinske dronove. Unatoč tome, čini se da su najmanje dva drona pogodila neki od ciljeva na tlu, nakon čega su uslijedile eksplozije.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar