Umirovljenici traže primanja veća za 10 posto ili izlaze na ulice!

Umirovljenici traže primanja veća za 10 posto ili izlaze na ulice!

Umirovljenic krajem veljače neće izaći na proteste, odluka je to članova Izvršnog odbora Saveza udruženja penzionera FBiH nakon jučerašnjeg sastanka održanog u Sarajevu, a kojem su prisustvovali predstavnici svihžupanijskih saveza. Protesti su prolongirani do jula, a Vladi FBiH date su obaveze i zadaci koji moraju biti ispunjeni, potvrdio je za „Avaz“ Mehemdalija Rapa, predsjednik Saveza udruženja penzionera FBiH.

Federalnoj vladi dat je rok do 30. lipnja da osigura novac kako bi za deset posto bile povećane mirovine svima koji su umirovljeni do 30. lipnja 1998. godine. U proteste će se ići i ako Vlada, ali i Parlament FBiH, do 31. ožujka ne usvoje novi zakon o MIO, koji bi na snagu trebao stupiti 1. srpnja.

 Dani rokovi 

– Ako Vlada FBiH ne iznađe sredstva i ne poveća mirovine, mi ćemo ići u proteste, kao i ako Zakon do kraja ožujka ne bude usvojen u Parlamentu FBiH s koeficijentom 13,6, koji je utvrdila Vlada na posljednjoj sjednici. Ako sve ovo ne ispoštuju, odlučit ćemo kada će umirovljenici izaći na demonstracije  – kazao je Rapa.

Da od mjesečnih primanja jedva podmiruju osnovne životne potrebe, odnosno kupuju hranu, lijekove i plate račune, potvrdili su nam brojni umirovljenici s kojima smo jučer razgovarali. Ukazali su nam da je ovoj populaciji dogorjelo i da više nema strpljenja za obmane.

– Naši predstavnici moraju zaštititi naše interese, ako treba i po cijenu protesta – kaže Duško Narić, penzioner iz Tuzle.

Avaz.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing