Unatoč obećanjima plaća proračunskih korisnika HNŽ-a paušalno, po obračunu iz veljače

Unatoč obećanjima plaća proračunskih korisnika HNŽ-a paušalno, po obračunu iz veljače

Već skoro dva mjeseca kako je pao server Ministarstva financija HNŽ-a.  Na taj način izguli su se svi podaci o plaćama proračunskih korisnika kojih je više od 6.000.  Plaća za ožujak je isplaćena po obračunu za veljaču.  Od svih institucija čiji djelatnici se financiraju iz županije zatraženo je novo ažuriranje podataka što je i učinjeno. Međutim, sustav nije riješeno.

Iako su u izjavama za neke medije iz Vlade HNŽ-a tvrdili da će sve biti u redu i da će problem biti riješen, no, kako saznajemo iz više škola na području županije plaće za travanj će biti isplaćene paušalno, odnosno, prema obračunu iz veljače ove godine. To jasno potvrđuje da problem nije rješen.

Postavlja se pitanje kako i na koji način će biti rješen problem, razlika plaća, što je s kreditima i slično. Također se postavlja pitanje odgovoronosti za pad sustava i nestanak osobnih podataka djelatnika.

Ovaj primjer jasno pokazuje da se lakše radilo kada se sve obračunavalo i unosilo ručno. Nije bilo nikakvog pada sustava. Koji je onda smisao tih suvremenih obračunskih sustava ili kako nisu zaštićeni podaci koji se ne smiju olako gubiti?

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar