UPALJEN METEOALARM Sunce je samo privremeno: Najavljena kiša, snijeg i led

UPALJEN METEOALARM Sunce je samo privremeno: Najavljena kiša, snijeg i led

Na području cijele Bosne i Hercegovine zbog obilne kiše, jakih vjetrova i snijega upaljen je žuti meteoalarm koji označava potencijalno opasno vrijeme.

”Vrijeme je potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike”, navedeno je u upozorenju ovog meteoalarma.

Danas se prije podne sa sjeverozapada očekuje jače naoblačenje, koje će se već sredinom dana proširiti na cijelu zemlju i uvjetovati pad temperature zraka, kišu, a na planinama i snijeg. Od poslijepodnevnih sati i tijekom noći na srijedu, očekuje se da se granica snijega spusti i do 500 metara nadmorske visine.

Većinom će pasti između 15 i 35 l/m2 padalina, lokalno i do 50 l. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni ujutro jugo koje će prije podne promijeniti smjer na sjever i sjeverozapad. U Hercegovini jugo veći dio dana, od poslijepodnevnih sati vjetar mijenja smjer na sjever, priopćeno je.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 3°C, na jugu zemlje od 3 do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka od 9°C u Krajini do 15°C prema istoku Bosne. Na jugu zemlje najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 18°C. S dolaskom padalina osjetan pad temperature zraka.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing