Upozorenje iz Ureda načelnika općine Prozor-Rama o mogućoj zloupotrebi osobnih dokumenata za dopisno glasovanje

Upozorenje iz Ureda načelnika općine Prozor-Rama o mogućoj zloupotrebi osobnih dokumenata za dopisno glasovanje

Načelnik općine Prozor-Rama dr. Jozo Ivančević uputio je priopćenje u kojem upozorava građane općine na moguće zloupotrebe osobnih dokumenata prilikom registracije za dopisno glasovanje.

Poštovani žitelji općine Prozor – Rama,

Započelo je novo izborno razdoblje u kojemu će vas mnogi politički subjekti pozivati na potporu i glasovanje. Većina će na demokratski način predstavljati svoje programe i planove.

Međutim, iskustvo pokazuje da će biti i onih koji bi do izbornog rezultata došli prijevarama. Takvi već danas traže vaše  osobne dokumente kako bi vas isključili  iz glasovanja, a to vaše pravo oni iskoristili za sebe. Radi se o kaznenim djelima u koja prevaranti mogu uvući i vas kroz krivotvorenje vašeg potpisa. Posebno ste na meti vi koji u doba izbora nećete biti u ovoj općini već na radu ili na školovanju negdje u inozemstvu.

Poštovani sugrađani,

Pozivam vas da se pripremite svoje  glasačko pravo iskoristiti osobno, za one stranke i kandidate koji vam ulijevaju najviše povjerenja. Nemojte dozvoliti da netko drugi glasa umjesto vas, čuvajte svoje dokumente kako ne bi bili zloupotrijebljeni za izbore ili za druge namjene.

   Načelnik:

  dr. Jozo Ivančević

 

Priopćenje iz uzreda načelnika općine Prozor-Rama

 

Ukoliko želite glasovati dopisno u prilogu možete preuzeti obrazac i uputstvo. Samo osobnom registracijom za dopisno glasovanje ili izvan BiH osiguravate svoje pravo na glas.

Vodic_2018-hrv
PRP_1-BH_Obrazac_za_glasanje_izvan_BiH-hrv

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar