Upozorenje roditeljima: Djeca dobivaju uznemiravajuće SMS poruke

Upozorenje roditeljima: Djeca dobivaju uznemiravajuće SMS poruke

”Ovi lanci su jako morbidni i molim vas da reagirajte jer se šire nevjerojatnom brzinom”

Psihološki centar ”Sensum” iz Livna na svojoj je Facebook stranici objavio, kako navode, ”važno upozorenje za roditelje” upozoravajući ih na uznemiravanje djece putem SMS poruka. ”Nakon igrice ‘Plavi kit’, putem SMS poruka širi se nekoliko verzija zastrašujuće priče o djetetu koje šalje poruku i govori da je mrtvo već nekoliko dana i opisuje kako su ga ubili, tko ga je ubio (vrlo brutalni, morbidni opisi), te upozorava dijete da će biti prepilano, zadavljeno, ubijeno na isti način kao on čim zaspe tu noć ako ne pošalje poruku npr. 15 svojih prijatelja”, navode iz Sensuma.

Iz livanjskog Psihološkog centra mole roditelje da obrate pozornost i pridaju važnost ovome slučaju. ”Kontrolirajte poruke koje vaše djeca primaju i šalju i razgovarajte s djecom o tome. Objasnite djeci da ih nitko neće doći ubiti ako ne šire te poruke, da je cilj samo zaplašiti ih, ali da to nije smiješno ni zabavno i da ne smiju svojim prijateljima prosljeđivati nikakve slične poruke”, stoji u upozorenje.

”Ovi lanci su jako morbidni i molim vas da reagirajte jer se šire nevjerojatnom brzinom”, zaključuju iz Psihološkog centra ”Sensum” iz Livna.

VAŽNO UPOZORENJE ZA RODITELJE!

Nakon igrice Plavi kit, putem SMS poruka širi se nekoliko verzija zastrašujuće priče o djetetu koje šalje poruku i govori da je mrtav već nekoliko dana i opisuje kako su ga ubili, tko ga je ubio (vrlo brutalni, morbidni opisi), te upozorava dijete da će biti prepilano / zadavljeno / ubijeno na isti način kao on čim zaspe tu noć ako ne pošalje poruku na npr.15 svojih prijatelja.

Molim Vas da obratite pozornost i pridate važnost ovome. Kontrolirajte poruke koje vaše djeca primaju i šalju i razgovarajte s djecom o tome. Objasnite djeci da ih nitko neće doći ubiti ako ne šire te poruke, da je cilj samo zaplašiti ih, ali da to nije smiješno ni zabavno i da ne smiju svojim prijateljima prosljeđivati nikakve slične poruke.

Ovi lanci su jako morbidni i molim Vas da reagirate jer se šire nevjerojatnom brzinom.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar