Ured naručio četiri tone lososa, a predsjednicu zbunilo pitanje

Ured naručio četiri tone lososa, a predsjednicu zbunilo pitanje

Predsjednici Kolindi Grabar Kitarović u Varaždinu je postavljeno pitanje zašto je njezin Ured naručio četiri tone ribe, no predsjednica očito nije znala o čemu se radi. Pogledajte…

Nakon što je otvorila privremeni ured u Varaždinu, predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović zbunilo je pitanje novinarke N1 o javnoj nabavi ribe za Ured predsjednice. Naime, postavljeno joj je pitanje zašto je njezin Ured naručio četiri tone ribe, no predsjednica očito nije znala o čemu se radi.

– Oprostite, čiji ured? – pitala je predsjednica, na što joj je novinarka rekla Ured predsjednice.

– … je naručio četiri tone ribe?! – zbunjena je predsjednica.

Novinarka: Da, lososa.

Predsjednica: Lososa?

Tada je jedan od pomoćnika predsjednice pokušao ‘spasiti’ stvar objašnjavajući javnu nabavu.

– Dobro, odgovorit će vam Ured. Mislim, pitanjima javne nabave u Uredu stvarno se ne bavim –  kazala je na kraju predsjednica.

 

Inače, prema podacima objavljenim u Narodnim novinama natječaj za nabavu gotovo četiri tone ribe za restoran Ureda predsjednice pao je već dva puta jer jedini ponuditelj, tvrtka Ugoru, ne može udovoljiti uvjetima natječaja.

Ured predsjednice o četiri tone ribe: To je okvirna količina za dvije godine

Nakon toga, za N1 se o svemu oglasio i Ured predsjednice.

Sukladno Zakonu o javnoj nabavi („Narodne novine“, broj: 90/11, 83/13, 143/13 i 13/14) u Elektroničkom oglasniku javne nabave objavljen je poziv na nadmetanje za nabavu i isporuku namirnica za potrebe restorana u Uredu predsjednice Republike Hrvatske. 

Ured predsjednice Republike Hrvatske pokrenuo je otvoreni postupak javne nabave s ciljem sklapanja okvirnog sporazuma za razdoblje od 2 (dvije) godine. 

Vezano na Vaš upit o količini od četiri tone ribe navedenoj u troškovniku, radi se o okvirnoj količini za razdoblje od dvije godine. U dokumentaciji za nadmetanje navedeno je da je količina predmeta nabave iz pojedinačnih ugovora na temelju sklopljenog okvirnog sporazuma ovisna o potrebama Naručitelja, te se Ured ne obvezuje na realizaciju svih količina iz pojedinačnih ugovora. Troškovnik predviđa široku paletu mogućih potreba za pojedinim namjernicama koje se mogu pojaviti. 

Potrošnja ribe, kao i ostalih namirnica, ovisi o programima i aktivnostima koji se odvijaju u Uredu predsjednice Republike Hrvatske, tj. o broju državnih posjeta, prijema, organizacija summita i ostalih protokolarnih događanja, te obroka koji se spravljaju u restoranu Ureda predsjednice Republike Hrvatske. 

Prilikom sastavljanja Troškovnika za nabavu ribe vodilo se računa o raznolikosti i dostupnosti pojedinih vrsta tijekom cijele godine, te o količinama predviđenim u svrhu realizacije zahtjevnijih protokolarnih menija – stoji u odgovoru Ureda predsjednice N1 televiziji.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar