Uskoro s radom započinju ugostiteljski objekti u Federaciji BiH

Uskoro s radom započinju ugostiteljski objekti u Federaciji BiH

On je kazao da će se narednnog tjedna voditi razgovori o popuštanju mjera u skladu sa epidemiološkom situacijom i procjenama.

“U narednom razdoblju očekujemo smanjenje restriktivnih mjera. Ići ćemo korak po korak. Planiramo da od 14. svibnja olabavimo određene mjere, a one se tiču omogućavanja javnog gradskog prijevoza i prijevoza općenito, otvaranje obdaništa, otvaranje stomatoloških ordinacija i određenih sportskih aktivnosti na otvorenom i broj osoba koji može boraviti unutar zatvorenih prostora (skupovi do 15 osoba) koji bi omogućili našem hotelijerstvu i turističkom sektoru da počne korak po korak raditi”, najavio je.

Nakon toga, Čerkez se osvrnuo i na otvaranje kafića i restorana.

“Za sada je izvjesno da bi moglo doći do otvaranja bašti, dakle govorimo samo o otvorenim prostorima. U narednoj fazi, onoj posljednjoj, bi krenuli u otvaranje tržnih centara, zatvorenih prostora pa i određenih fitness centara”, rekao je.

Član Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva je poručio da će se svi morati pridržavati onih osnovnih pravila i da će epidemiološka situacija ovisiti isključivo od građana.

“Nadamo se da se nećemo vraćati restriktivnim mjerama. Veći fokus će biti na lokalnim zajednicama odnosno da ispoštuju ono što se očekuje”, zaključio je i dodao da se nadležni u Ministarstvu zdravstva FBiH vode epidemiološkom situacijom, a ne nečijim željama za popuštanjem mjera.

/Izvor: Klix.ba/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar