Uskrsna pisanica svečano postavljena u park Zrinjevac

Uskrsna pisanica svečano postavljena u park Zrinjevac

MOSTAR, 24. ožujka 2016- – Članovi Udruge Vedri osmijeh i Srednja likovna škola Gabijela Jukića priredili su danas u parku Zrinjevac simbolično darivanje uskrsne pisanice gradu Mostaru i njegovim građanima.

Pisanicu, visine oko dva metra, koja prikazuje motive iz Hercegovine i djecu u zajedništvu te predstavlja novo rađanje, po želji i inicijativi Udruge osmislili su i izradili učenici i profesori Srednje likovne škole, uz suglasnost i pomoć Gradske uprave Mostara.

Glavna savjetnica mostarskog Gradonačelnika Radmila Komadina, koja je ujedno i svećeno otkrila pisanicu, zahvalila je ispred grada Udruzi i Školi što su, kako je kazala, Grad počastili s takvim jednim umjetničkim djelom. Naglasila je i kako Grad podržava sve aktivnosti koje rade i Udruga i Srednja likovna škola te da će to raditi i u budućnosti, bez obzira koja je prigoda u pitanju.

Predsjednica Upravnog odbora Vedrog osmijeha Danijela Kegelj istaknula je kako su članovi Udruge na pisanici željeli ovjekovječiti motive Mostara i Hercegovine kroz prirodu, a koji su ujedno i poruka da je život krug koji se obnavlja i nanovo rađa.

Govoreći o inkluziji za osobe s invalidnošću, ponovila je kako su smisao inkluzije integracija i zajedništvo te da su djeca uistinu, imala potrebu izaći iz okvira Udruge i pronaći način da sa svojim vršnjacima nešto zajednički urade te poklone Gradu.

Ravnatelj Srednje likovne škole Gabrijela Jukića, Ante Andričić  kazao je kako je ovaj projekt trajao oko mjesec dana te da je u njemu sudjelovalo šest učenika i šest profesora u suradnji s Gradom Mostarom.

Izrazio je nadu da će pisanica ostati trajno postavljena u mostarskom parku Zrinjevac, gdje će je svi moći vidjeti, a zasigurno će joj se najviše radovati djeca.

Ured za odnose s javnošću

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar