Uspostava jedinstvene online platforme za izvođenje nastave u HNŽ-u

Uspostava jedinstvene online platforme za izvođenje nastave u HNŽ-u

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Rašid Hadžović najavio je u ponedjeljak u Mostaru izradu jedinstvene online platforme za izvođenje nastave u HNŽ-u, zbog novonastale situacije vezane za koronavirus.

Nakon sastanka s ravnateljima obrazovnih institucija, ministar Hadžović je kazao kako taj sustav u HNŽ-u nije zaživio, te da će se provesti edukacija nastavnika koja počinje već u srijedu.

– Naš je cilj da napravimo jedinstven sustav, da imamo jednu online platformu, kako bi svi materijali koji idu učenicima išli s jednog mjesta, tako da zavodi i ministarstva imaju kontrolu nad onim materijalima koji se dostavljaju našim učenicima. Ključna je stvar da učenici mogu materijalima pristupati 24 sata, kako bi usvajali znanja – rekao je ministar Hadžović.

Hadžović je istaknuo kako će se ovaj tjedan ponavljati gradivo i educirati zaposlenici.

– Mi moramo ljude obrazovati, kako bi kvalitetno pripremili materijale te ih poslati našim učenicima. Ovo je za sve nas novo, ovo je šok za sve nastavnike starije dobi, ali smatram da ćemo u narednim danima uspješno pripremiti osoblje za online nastavu – kazao je Hadžović.

Ministar je dodao da većina učenika ima mobitele te da će se raditi mobilne aplikacije, a svi oni učenici koji nemaju tehnološke mogućnosti za pristupanje online aplikacijama materijale će dobivati u printanom obliku na kućnu adresu.

– Ovo je izvanredna situacija i u tom pravcu moramo razmišljati i ponašati se. Mi se pripremamo kao da će ovo potrajati, a nadat se da će trajati što kraće – kazao je ministar Hadžović.

Napomenuo je kako su im za izradu aplikacija besplatne usluge ponudili telekom operateri, te je pozvao sve firme koje su u mogučnosti da pomognu u nabavci opreme za socijalno ugrožene kategorije.

Na sastanku je sudjelovao i predsjednik Sindikata učitelja HNŽ-a Slavko Lauš koji je novonastalnu situaciju ocijenio jako ozbiljnom za nastavnike i učenike.

– Mi koji radimo s djecom, na čelu s ministrom, svaki dan ćemo pokušati naći bolje rješenje za njih. Svima nama treba biti najvažnija stvar da učenici i učitelji budu sigurni, i svi mi koji smo tu – kazao je Lauš.

Naglasio je kako je najvažnije ozbiljno shvatiti situaciju te zamolio roditelje da ozbiljno pristupe svemu kako bi mogli pomoći djeci u sudjelovanju u nastavi na daljinu.

Pogledajte VIDEO

Preuzmite VIDEO

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar