Usvojen Prijedlog Proračuna HNŽ za 2016. godinu

Usvojen Prijedlog Proračuna HNŽ za 2016. godinu

Na održanoj 11. sjednici, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije utvrdila je Prijedlog Proračuna HNŽ u iznosu od 190.804.000,00 KM i Prijedlog Zakona o izvršenju Proračuna za 2016. godinu, koji će biti upućeni u skupštinsku proceduru. Tijekom rasprave izraženo je očekivanje kako će i zastupnici u Skupštini, temeljem utvrđenog Prijedloga Vlade, prvi put usvojiti Proračun u tekućoj za sljedeću godinu.

Na prijedlog Ministarstva gospodarstva,Vlada je utvrdila nacrte Zakona o izmjenama Zakona o termoenergetskoj inspekciji, Zakona o izmjenama Zakona o elektroenergetskoj inspekciji i Zakona o izmjenama Zakona o poticaju i razvitku malog gospodarstva i zaštiti tradicionalnih djelatnosti (obrta). Također, usvojena je Odluka o usvajanju Godišnjeg plana za 2015. godinu provođenja Programa razvitka malog gospodarstva od 2011. do 2015. godine i Strategije razvitka malog i srednjeg poduzetništva u HNŽ od  2012. do 2020. godine.

Vlada je prihvatila Informaciju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede o načinu utroška novčanih sredstava utvrđenih Proračunom po Programu utroška novčanih sredstava s pozicije rekultiviranja zemljišta.

Također, Vlada je usvojila Prijedlog Plana zaštite od požara u HNŽ, koji će biti upućen u skupštinsku proceduru. Sastavni dio Plana su planovi zaštite od požara općina i grada Mostara, građevina od posebnog značaja za HNŽ te šuma i šumskog zemljišta.

vlada-hnz-k.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar