Uvodi se zamjenik ravnatelja policije u HNŽ-u

Uvodi se zamjenik ravnatelja policije u HNŽ-u

Na današnjoj izvanrednoj sjednici Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) usvojeni su zakoni o izmjenama i dopunama Zakona o unutarnjim poslovima i Zakona o policijskim službenicima HNŽ-a.

Nedostaje službenika

U uvodnom izlaganju ministar unutarnjih poslova HNŽ-a Slađan Bevanda govorio je o razlozima koji su doveli do predlaganja izmjena i dopuna zakona, podsjećajući na to kako već duže razdoblje nema ravnatelja policije, nedostaje 235 policijskih službenika, a šezdesetak službenika ne može se umiroviti, stoji u priopćenju Skupštine HNŽ-a, prenosi Fena.

“Kroz duge razgovore i pravna promišljanja došli smo do zaključka kako su ove izmjene i dopune nužne da bi se ministarstvo deblokiralo i moglo nastaviti s radom u punom kapacitetu. Mislim da su zakoni dobro izbalansirani i da će u ovom trenutku značiti jako puno u našem ministarstvu“, kazao je Bevanda, naglasivši kako će se usvajanjem ovih zakona otkočiti procesi u MUP-u koje se odnose na činovanje i unaprjeđivanje policijskih službenika, ali i prijam novih djelatnika što je iznimno bitno s aspekta sigurnosti građana HNŽ-a.

Skupštinski zastupnici imenovali su potom članove Neovisnog odbora za izbor i reviziju

Usvojena je i Odluka o pokretanju postupka za dodatno zaduženje po sporazumu o zajmu između Saudijskog fonda za razvitak i Bosne i Hercegovine za projekt “Izgradnja i obnova određenog broja bolnica u BiH” u iznosu od 12 milijuna KM.

“Poznato vam je kako smo ranije zajednički donijeli odgovarajuće odluke kojima smo prihvatili sve obveze vezane za kredit Saudijskog fonda za razvitak u iznosu od 32 milijuna KM kako bismo pomogli izgradnju i opremanje naših bolničkih ustanova. Iz tih sredstava, uz ostalo, započeto je realiziranje jednog od najznačajnijih projekta u našoj županiji koji govori o našoj opredijeljenosti da brinemo o djeci koja su naša budućnost. Klinika za dječje bolesti – Pedijatrija SKB Mostar u našim je promišljanjima jedan od najznačajnijih prioriteta”, naglasio je predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg.

Herceg je istaknuo kako su jednako vrijedni i projekti izgradnje, obnove i opremanja više odjela u kantonalnoj bolnici “Dr. Safet Mujić” Mostar i Općoj bolnici Konjic.

“Zbog dobro nam poznatih razloga došlo je do snažnih poremećaja na tržištu i drastičnog porasta cijena zbog čega je završetak ovih projekata doveden u pitanje. Stoga sam zajedno s ministrima Opsenicom i Faladžićem, obavio više razgovora s ravnateljima tri bolnice tijekom kojih smo definirali radnje koje bismo trebali poduzeti kako bismo riješili taj problem. Na tom tragu donijeli smo odgovarajuću odluku na Vladi koja se danas našla pred skupštinskim zastupnicima. Želim vjerovati kako će i na drugim, višim razinama biti razumijevanja i kako ćemo vrlo žurno riješiti ovo pitanje kako bi naša pedijatrija i drugi započeti projekti naših zdravstvenih ustanova bili završeni”, rekao je Herceg.

Na današnjoj sjednici nije usvojena Odluka o izmjenama Odluke o osnivanju lovišta u HNŽ-u, te informacija Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede o stanju u oblasti šumarstva na području HNŽ-a o čemu je detaljnije govorio županijski ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Donko Jović.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar