• UZDOL – Braća Ratkić, svoj na svome:  Trudom i hrabrošću sagradiše dom u svome mjestu Križ
  • UZDOL – Braća Ratkić, svoj na svome:  Trudom i hrabrošću sagradiše dom u svome mjestu Križ

UZDOL – Braća Ratkić, svoj na svome: Trudom i hrabrošću sagradiše dom u svome mjestu Križ

Braća Ivan i Mario Ratkić iz uzdolskog sela Križ u općini Prozor-Rama svaki vikend pa i ove uskrsne slobodne dane na svom poslu koriste kako bi priveli kraju radove na obiteljskim kućama i što prije uselili.

U  vrijeme, kada mnogi mladi i obitelji nastoje otići iz Bosne i Hercegovine, ima i onih odvažnih koji ostaju i grade obiteljske kuće. Braća Ivan i Mario Ratkić s Uzdola ostaju živjeti u svom mjestu. Njihovu odluku svesrdno podržavaju njihove supruge Ana i Klara te roditelji Dragica i Fabijan.  Ivan i njegova supruga Ana imaju dvoje djece, Nikolu i Ivanu, dok Mario i njegova supruga Klara imaju dva simpatična blizanca Kristijana i Antonia, a ovih dana očekuju i prinovu u obitelji kojoj se svi u mjestu raduju.

Stariji brat Ivan nam je kazao: „Obojica smo terenski radnici i ako se moramo negdje skrasiti sa svojim obiteljima onda je to najbolje učiniti u svome mjestu. Nije lako u današnje vrijeme, ali smo svojim trudom došli do samog kraja. Najveći trud su podnijele naše obitelji i roditelji. Zahvaljujem i Općini Prozor-Rama koja nam je pomogla, a to nam govori da nismo sami.“

Njihove obitelji su znak da se mjesto Križ  neće ugasiti kao ni škola na Uzdolu. Ne treba posebno spominjati što se sve događalo na Uzdolu tijekom rata i kako je stradalo uzdolsko selo Križ. Unatoč svemu, upornošću i ljubavlju ovo mjesto ostaje živjeti.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar