Uzdol, mjesto posebnog sjećanja na žrtve rata

Uzdol, mjesto posebnog sjećanja na žrtve rata

U nedjelju 14. veljače 2016. župa Uzdol će biti proglašena mjestom posebnog pieteta žrtvama rata.

Uzdol je mjesto koje je doživjelo strašnu nesreću tijekom rata. Sjećanje na žrtve rata svake godine uz članovi obitelji i rodbinu privlači političare. Tada su oni rječiti, odu i zaborave što su obećali. Općina Prozor-Rama je uvijek tu. Tijekom prošle godine na najbolji način je pokazala kako se drži do pieteta Uzdolskim žrtvama asfaltirajući putove. Tijekom ove godine to se nastavlja uz nove projekte kojima će se pomoći Uzdolu da živi.

“U 2016. godini župa Uzdol obilježava 160. godišnjicu postojanja. Ova godina je proglašena i godinom božanskog milosrđa. Nadbiskup vrhbosanski Vinko kardinal Puljić donio je odluku da ovo mjesto stradanja proglasi mjestom posebnog pijeteta žrtvama rata. Odluka će se u župi proglasiti 14. veljače 2016. godine na prvu nedjelju korizme.” – piše župna internetska stranica.

Župnik poziva sve župljane; one koji su stalno na Uzdolu i iseljene i župljane drugih župa  da dođu na misu 14. veljače 2016. godine u 11 sati kada će biti proglašena ova odluka. Također pozivaju na sudjelovanje u pobožnosti križnog puta na brdu Gradac.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar