• VATRENI SU OPET BRONČANI, GVARDIOL I ORŠIĆ ČUDESNIM GOLOVIMA ISPISALI POVIJEST!
  • VATRENI SU OPET BRONČANI, GVARDIOL I ORŠIĆ ČUDESNIM GOLOVIMA ISPISALI POVIJEST!

VATRENI SU OPET BRONČANI, GVARDIOL I ORŠIĆ ČUDESNIM GOLOVIMA ISPISALI POVIJEST!

VATRENI SU OPET BRONČANI, GVARDIOL I ORŠIĆ ČUDESNIM GOLOVIMA ISPISALI POVIJEST!

HRVATSKA (4-2-3-1): Livaković – Stanišić, Šutalo, Gvardiol, Perišić – Modrić, Kovačić – Majer, Kramarić, Oršić – Livaja

MAROKO (4-3-3): Bounou – Hakimi, Dari, El-Yamiq, Attyat-Allah – Khannouss, Amrabat, Sabiri – Ziyech, En Nesyri, Boufal

Današnji djelitelj pravde bit će katarski sudac Abdulrahman Al Jassim.

 

90‘ – Igrat će se šest minuta sudačke nadoknade.

89‘ – Marokanci traže najstrožu kaznu jer je jedna lopta pogodila Petkovića u rame, ali vidi se da tu nema materijala za kazneni udarac. Rastu tenzije na travnjaku kako se susret primiče kraju.

87‘ – Kakva šansa Vatrenih! Oršić je idealno poslužio Kovačića koji ljevicom gađa suprotan kut i promašuje za samo par centimetara!

84‘ – Novi kaos na travnjaku. U zračnome duelu s Amallahom nastradao je Petković, katarski je sudac dodijelio žuti karton marokanskom braniču i odmah su se sjatili svi Marokanci oko glavnog arbitra. Ostalo je sve samo na jednom žutom kartonu. Petković je nakratko izašao s travnjaka da mu se ukaže liječnička pomoć, ubrzo se vratio.

82‘ – JOŠ JEDNA DVOJBENA SITUACIJA! Petković centrira i pogađa Badra Benouna u ruku, no katarski se sudac opet nije oglasio!

80‘ – Pala je koncentracija našim nogometašima i Marokanci su se u nekoliko navrata približili Livakoviću, prvi put vidimo nervoznog izbornika Dalića kraj aut-linije…

75‘ – Livaković brani čisti zicer! U sveopćoj pomutnji, i bez Gvardiola koji leži u suparničkom šesnaestercu, En Nesyri izbija sam pred hrvatskog vratara, a Livi u situaciji ‘jedan na jedan‘ brani stopostotnu šansu!!!

74‘ – DVOJBENA SITUACIJA! Gvardiol je iznio loptu s naše polovice, prošao je pola terena i sjurio se u protivnički šesnaesterac gdje mu je Oršić servirao priliku kao na pladnju, pao je u duelu s Amrabatom i skaču svi na našoj klupi tražeći najstrožu kaznu! Ponovljena snimka pokazuje da ga je marokanski veznjak zahvatio po nozi i zaista je nevjerojatno da tu nije suđen jedanaesterac…

71‘ – Vlašić! Raspalio je iz daljine hrvatski veznjak, prohujao je njegov projektil iznad grede!

70‘ – Chairov opasan ubačaj pravovremeno raščišćava Šutalo!

69‘ – Attiyat-Allah radi prekršaj na Modriću, a Ounahi zbog prigovora dobiva žuti karton u inače dosad mirnoj utakmici.

67‘ – Posljednja promjena u marokanskoj momčadi. El-Yamiq će na klupu, ulazi Selim Amallah.

66‘ – Promjene kod Vatrenih. Izlaze Livaja i Majer, priliku dobivaju Mario Pašalić i Bruno Petković.

64‘ – Ozlijedio se Dari, mijenja ga Benoun. Također, ulazi i Zaroury umjesto Boufala.

61‘ – Andrej Kramarić u suzama izlazi s terena, zamijenit će ga Nikola Vlašić.

59‘ – Kramarić se ozlijedio nakon jedne individualne akcije, leži na travnjaku i čini se da neće moći nastaviti.

56‘ – Ulazi Azzedine Ounahi umjesto El Khannousa.

55‘ – Čudesna Kovačićeva dijagonala ‘prepolovila‘ je suparničku obranu, no Kramarić se spetljao i propustio realizirati novu izglednu šansu. Hrvatski nogometaši unatoč takvim propustima odišu nevjerojatnom energijom i voljom, fantastično djeluju Dalićevi puleni!

54‘ – Majer je napravio novu pomutnju u marokanskoj obrani te isprovocirao njihovu paničnu reakciju i novi korner za Vatrene. Nakon kornera su Livaja i Kramarić zasmetali jedan drugome u želji da dođu do pogotka…

51‘ – Brza kontra Vatrenih! Stanišić je gurnuo Perišića u prostor, a Tottenhamov ofenzivac pronašao Majera koji isprve sjajno šalje u peterac gdje Livaja između dvojice braniča nažalost ne uspijeva bolje zahvatiti njegov ubačaj…

47‘ – Oršiiiić! Još jedan fantastičan njegov udarac završio je od bloka u vanjskome dijelu mreže!

46‘ – Vraćamo se u Dohu. Zlatko Dalić nije mijenjao ništa, dok je kod Maroka realizirana jedna izmjena – ulazi veznjak engleskog drugoligaša Queens Park Rangersa Ilias Chair umjesto Sabirija.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA – Vatreni su srčano, s velikom željom i vrlo borbeno ušli u okršaj za broncu na SP-u. Od samoga starta Modrić i društvo bili su agresivnija momčad, a bolji početak nisu mogli ni zamisliti kada je Joško Gvardiol glavom pogodio mrežu nakon sjajne akcije iz prekida. Ipak, vrlo su brzo uzvratili Marokanci – također iz prekida. Nesretni je asistent bio Lovro Majer, strijelac snalažljivi Dari. Hrvatski su nogometaši nastavili igrati ubitačnim ritmom, radili su visok presing i hrabro ulazili iza posljednje suparničke obrambene linije. Takva aktivna igra urodila je plodom krajem prvoga dijela kada Mislav Oršić zabija jedan od najljepših pogodaka na prvenstvu, a svakako i u karijeri… Nastave li ovako i u drugome dijelu, u domovinu će donijeti novo povijesno odličje!

45‘+2‘ – Livajaaaa! Pokušao je Hajdukov napadač lobom izvana iznenaditi Bounoua, međutim uspijeva to nekako ukrotiti marokanski vratar.

45‘ – Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

44‘ – Perišić gura Livaju u prostor, ali zatvaraju ga pravovremeno Marokanci.

42‘ – GOOOL! Dugo je trajala ova akcija Vatrenih, kominatorika gotovo svih hrvatskih nogometaša urodila je plodom kada su Majer i Stanišić napravili pomutnju na desnoj strani, na trenutak je Majer izgubio loptu – ipak, spasio je Kovačić, proslijedio Livaji koji gura ulijevo za Oršića, a Dinamov krilni napadač prekrasnom parabolom pogađa suprotni kut, od vratnice ulazi lopta u mrežu!!! Kakav pogodak Mislava Oršića, pamtit će se ovo…

40‘ – Ziyech šutira iz daljine, bio je to zapravo očajnički pokušaj – bezopasno za Livakovića.

39‘ – Novi Perišićev centaršut uspijevaju raščistiti Marokanci.

37‘ – En Nesyri je najviši nakon novog marokanskog kornera, srećom njegov pokušaj glavom prolazi pored suprotne vratnice.

33‘ – Nastala je opća pomutnja kada su marokanski nogometaši tražili korner nakon jedne akcije, oštro su napali katarskoga suca, međutim na kraju je bila riječ o gol-autu. Ipak, neobično je da nitko od Marokanaca zbog takve žestoke reakcije nije dobio žuti karton.

29‘ – Šansa Maroka! Ziyech i Hakimi duplim su pasom probili desni bok, a zatim je Hakimi oštrim centaršutom tražio En Nesyrija u petercu – srećom, nije to bio dovoljno precizan ubačaj…

27‘ – Visok presing rade hrvatski nogometaši, ogromna je želja naših da dođu do povijesnog trećeg mjesta u Dohi. Marokanski izbornik Walid Regragui svjestan je da se situacija ne razvija u skladu s njegovim očekivanjima, na zagrijavanje šalje igrača s brojem 24, Badra Benouna.

24‘ – Modriiiiić!!! Izvozao je nekoliko puta svog čuvara pa onda opalio ljevicom s vrha šesnaesterca, Bounou je to nekako – uz velike poteškoće – obranio i potom raščistio ispred natrčalog Livaje! Maroko u dosadašnjoj fazi susreta ima jedan jedini udarac u okvir – nažalost, taj je bio koban. Vatreni imaju šest pokušaja, od toga tri u okvir.

18‘ – Dvije velike šanse Hrvatske! Povukao je Kramarić akciju i gurnuo u prostor Oršića koji radi potez previše pa mu udarac završava u bloku… U nastavku Perišić ubacuje za Kramarića, a njegov pokušaj glavom hvata Bounou. Imali su Marokanci mnogo sreće u ovoj akciji, da je bilo više koncentracije mogli smo opet sada doći do vodstva.

16‘ – Tandem Oršić-Livaja radi pomutnju po lijevoj strani, bit će to još jedan korner za Hrvatsku.

14‘ – Nova dobra akcija Vatrenih završila je Stanišićevim projektilom koji je prohujao iznad gola. Sabrali su se hrvatski nogometaši nakon šokantnog izjednačenja, konsolidirali su redove i aktivno rade presing na marokansku posljednju liniju.

9‘ – GOL! Ziyechov slobodnjak nesretno je glavom prebacio Majer u naš peterac gdje Achraf Dari​ glavom pored istrčalog Livakovića, nažalost, pogađa za ekspresno izjednačenje

7‘ – GOOOL! Poveli smo iz prekida, i to nakon jedne od najljepših akcija SP-a! Majer je izveo slobodnjak do Perišića koji prebacuje Gvardiolu, a mladi hrvatski branič spektakularno pogađa glavom za vodstvo protiv Maroka!!!

6‘ – Bolje djeluju Vatreni na samome startu. Nametnuli su svoju igru i kvalitetno kombiniraju, vezna je linija uspostavila inicijativu.

3‘ – Kakav kiks marokanskog vratara! Lopta mu je prešla preko stopala, išla je paralelno uz gol-liniju, da bi na kraju završila u korneru…

2‘ – Izvrstan Perišićev centaršut išao je prema Livaji, no Dari je bio dobro postavljen.

16.00: Počinje spektakularna borba Vatrenih za treće mjesto! Hrvatska je prva krenula s centra… Ajmoooooo!!!

 Stigli su sastavi! Izbornik Zlatko Dalić odabrao je vrlo ofenzivan sastav. Ivana Perišića stavio je na lijevog beka, a Mislava Oršića na krilo. To je zadnja promjena koju je izbornik učinio, a zapravo se radi o varijanti viđenoj već ranije na turniru u ogledima s Brazilom Argentinom u kasnijoj fazi utakmica.

Hrvatski izbornik napravio pet kadrovskih promjena u startnoj postavi, Josip Šutalo Josip Stanišić dobili su šansu za debi na najvećoj nogometnoj smotri, a Lovro Majer i Mislav Oršić da prvi put krenu od prve minute. Marko Livaja vratio se na poziciju centarfora, radi se o njegovom trećem startu u Kataru.

U odnosu na utakmice s Brazilom i Argentinom nije imao ozlijeđene Juranovića Brozovića te Lovrena Sosu koji nisu posve spremni, osjećali su posljedice ranijih utakmica. Mario Pašalić je ovaj put dobio mjesto na klupi.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing