Vatrogasac krštenjem spasio umiruću bebu

Vatrogasac krštenjem spasio umiruću bebu

U listopadu 2019. u paragvajskom gradu Ciudad del Este Služba za spašavanje zaprimila je poziv o jednomjesečnoj bebi u nevolji. U interventnoj ekipi bio je i vatrogasac volonter Jorge Corvalan koji je nekoć bio bogoslov.

Kako je za Aleteiu rekao Corvalan bebu je u naručju držala njezina 13-godišnja majka, djevojka autohtonog podrijetla, koja je prosjačila na ulicama. Bebini znakovi života bili su gotovo neprimjetni.

“Novorođenče je bilo na granici života i smrti. Stavili smo ga u vozilo i odvezli na gradski hitni prijem. Na putu smo ga pokušali oživjeti, ali nismo uspjeli”, objasnio je Corvalan. Kad su stigli u bolnicu, vatrogasac je zamolio medicinsku sestru da mu donese vodu kako bi mogao krstiti dijete.

“U hitnim slučajevima svatko može krstiti. Shvatio sam da je došlo vrijeme da dijete predam u Božje ruke, pa sam to i učinio”, objasnio je.

Posvjedočio je kako da se nakon izricanja riječi sakramenta: “Ja te krstim u ime Oca, i Sina i Duha Svetoga”, dijete počelo vidljivo oporavljati. “Beba je čudesno i nevjerojatno reagirala pred našim očima. Kad sam je vratio na nosila, zaplakala je. A u tim slučajevima, to je vrlo ohrabrujući znak”, istaknuo je, te dodao kako je novorođenče odmah primljeno na hitni odjel pedijatrije.

Nakon nekoliko sati Jorge se vratio na pedijatrijski odjel, gdje su mu liječnici rekli da se zdravlje djeteta poboljšava. Bez obzira na to je li to medicinsko čudo ili ne, Corvalan i njegove kolege očito su bili Božji suradnici u spašavanju života novorođenčeta.

Post na vatrogasnoj Facebook stranici poručuje: “Možda je jako teško povjerovati, ili je to bila samo slučajnost, ali ono u što smo sigurni i zbog čega smo oduševljeni jest da je danas malo dijete iz našeg grada dio jedne od najvažnijih i najemotivnijih priča naše institucije!”

/Izvor: Nedjelja.ba/

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar