Veličanstven oproštaj Ivana Balića

Veličanstven oproštaj Ivana Balića

Sinoć je završila karijera Ivana Balića, jednog od najboljih igrača svih vremena. U pobjedi Wetzlara protiv Goppingena 29:24 postigao je sedam pogodaka uz stopostotnu realizaciju, a imao je i pet asistencija. Od prvog dana srpnja postaje koordinator za muški rukomet u Hrvatskom rukometnom savezu.
U početku utakmice Balić je imao izgubljenu loptu u napadu, no iskupio se u četvrtoj minuti asistencijom za prvi pogodak Wetzlara za 1:2. Tada je počela igra pogodak za pogodak i u 12. minuti gosti su vodili 6:4. No, u 15. minuti je Balić uposlio Webera za smanjenje rezultata, a Weber je odmah u idućoj akciji pogodio za 6:6. Tri minute kasnije naš igrač je upisao novu asistenciju, a u 20. minuti je s dva brza pogotka donio Wetzlaru prvu prednost na današnjoj utakmici. U 26. minuti je Balić iskoristio sedmerac. Poluvrijeme je završilo vodstvom Goppingena 13:12.
Legenda hrvatskog i svjetskog rukometa je u 34. minuti pogodila za prednost domaćina 14:13, a već u idućoj minuti stigla je i nova asistencija. U 45. minuti je Balić iskoristio još jedan sedmerac, da bi u idućoj akciji postigao svoj šesti pogodak i postao najbolji strijelac utakmice. U 50. minuti Ivano Balić postigao je posljednji pogodak u bogatoj karijeri. Do kraja je Wetzlar rutinski stigao do slavlja 29:24.
Karijeru je Balić završio kao najbolji dodavač Bundeslige s 91 asistencijom u 31 utakmici. Na drugom mjestu je Andy Schmid s tri asistencije manje u pet odigranih utakmica više. Četvrti je Drago Vuković sa 71 asistencijom.
hrvatskarepezentacija.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar