Velika akcija spašavanja dječaka koji je u Maroku upao u bunar: Spasioci stigli na manje od metra do Rayana

Velika akcija spašavanja dječaka koji je u Maroku upao u bunar: Spasioci stigli na manje od metra do Rayana

Spasioci koji očajnički danima pokušavaju doći do petogodišnjeg dječaka koji je pao u bunar dubok 32 metra u Maroku ulaze u završnu fazu svoje operacije.

Prema navodima marokanskih medija, čije se informacije prenose na društvenim mrežama, spasioci su stigli do petogodišnjeg dječaka i sada bi ga drugi tim trebao izvući iz bunara. Na terenu im se pridružio i liječnički tim koji bi dječaka trebao pregledati, objavljeno je u subotu poslijepodne.

Posljednje metre spasioci su kopali rukama. Prema informacijama koje je objavio BBC, uspjeli su ući u tunel na manje od metar udaljenosti od dječaka. Strah od odrona cijelu je akciju usporio, kako se također navodi.

Spašavanje se prati i uživo preko Youtubea:

 

 

 

Složena operacija u Maroku trajala je danima, a tisuće ljudi se okupilo na mjestu događaja. Petogodišnjak je pao u 32 metra duboki bunar, a strah od odrona učinio je akciju spašavanja opasnijom.

Spašavanje dječaka u Maroku - 3Spašavanje dječaka u Maroku – 3(Foto: Afp)

”Uskoro smo gotovi”, najavio je jedan od vođa operacije, Abdesalam Makoudi.

Obraćajući se marokanskim medijima sa suzama u očima, dječakova majka je rekla da ga je cijela obitelj išla tražiti, prenosi BBC. “Tada smo shvatili da je pao u rupu. Još se nadam da ćemo ga pronaći živog”, zaključila je očajna majka.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar