Velike kolone na granicama

Velike kolone na granicama

Predblagdanski vikend je započeo, a to pokazuju i goleme gužve koje su se počele stvarati još jučer na ulazima u Hrvatsku, a vrijeme čekanja na HAK-ovim stranicama samo raste. HAK navodi kako se na pojedinim prijelazima čeka i do osam sati.

Putnici su nervozni, trube i negoduju.

Najviše se tako čeka na Bregani, ali i na Pasjaku se čeka oko četiri sata. Mnogi pokušavaju naći alternativne pravce, pa se tako stvaraju gužve i na malim prijelazima. Bregana (Slovenska Vas), Cvetlin, Razvor su tako prijelazi na kojima se čeka po tri sata.

Mnogi vozači na Bregani su nervozni nakon višesatnog čekanja, a jedino što im preostaje je truba.

– Čekam već 15 sati, napravio sam tek 15 kilometara. Putujem iz Münchena u Srbiju i samo moram proći kroz Hrvatsku. Imam valjani PCR test – rekao je vozač za N1. Kaže da ne bi ni putovao da nema hitan slučaj u obitelji. Drugi je rekao da čeka devet sati i ide iz Švicarske u BiH.

24sata

Zbog aktualnih epidemioloških mjera svi su požurili kako bi stigli na svoje odredište za praznike.

Najveća kolona stvorila se na Bregani, tamo će putnici za prolaz stajati osam sati dok će na Macelju pričekati sati i 30 minuta.

Unatoč pandemiji korona virusa i apelima svim građanima da ostanu u svojim domovima te ne putuju u druge zemlje, velik dio njih je ipak odlučio sjesti u automobile i zaputiti se prema željenom odredištu.

/Izvor: 24sata.hr/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar