• Veliko nevrijeme pogodilo Čazmu u Hrvatskoj
  • Veliko nevrijeme pogodilo Čazmu u Hrvatskoj
  • Veliko nevrijeme pogodilo Čazmu u Hrvatskoj
  • Veliko nevrijeme pogodilo Čazmu u Hrvatskoj
  • Veliko nevrijeme pogodilo Čazmu u Hrvatskoj

Veliko nevrijeme pogodilo Čazmu u Hrvatskoj

U nezapamćenoj oluji koja je pogodila grad Čazmu u Hrvatskoj teško je povrijeđena djevojčica koja je stradala dok se vraćala iz škole.

Naime, na nju je palo stablo i slomilo joj natkoljenicu. Hitno je prevezena u Zagreb i već je operirana.

Jak vjetar nosio je krovove, čupao stabla i prevrtao kamione, a prema prvim informacijama velika materijalna šteta nastala je na krovovima porodičnih kuća, poslovnih objekata, vozilima te osnovnoj školi u Čazmi.

– Na žalost, jedno dijete je ozlijeđeno. Šteta je ogromna. Najstariji ljudi ne pamte ovakvo razorno nevrijeme. Sve službe su na terenu i pomažu ljudima koliko možemo. Najgore je što su pred nama još dva kiša dana. Oko 30 kuća ima oštećene krovove, a na nekoliko njih vjetar je odnio i građu i crjepove što dovoljno govori kolika je bila snaga vjetra. Ogromna je sila protutnjila ovuda. Štete na poljoprivrednim zemljištima su ogromne. Najveći problem je što nema struje, dalekovodi su srušeni. Ekipe Elektre intenzivno rade na saniranju, negdje se struje već vraća – rekao je gradonačelnik Čazme Dinko Pirak.

“U nekoliko minuta nevrijeme je prouzročilo nesreću koju ne pamtim – ističe pa dodaje kako su odradili 70-ak intervencija, skoro toliko je na listi čekanja.

“Pola grada nema struje, ni postrojba nema, ali radit će cijelu noć. Puno je kuća koje nemaju cijela krovišta. Centar grada dobio je struju, ali su velike štete i na dalekovodima pa ne znamo kada će konačno doći”, ističe.

Dobili su, ali očekuju i dalje agregate, a dijele pomoć potrebnima, ističe.

Strašno nevrijeme koje je danas poharalo Čazmu, zahvatilo je i ostale dijelove Bjelovarsko-bilogorske županije.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing