Veslači, braća Sinković za Hrvatsku osvojili drugo zlato na OI

Veslači, braća Sinković za Hrvatsku osvojili drugo zlato na OI

Braća Sinković su svoje pripreme za Rio jednim dijelom obavili na Ramskom jezeru.

Hrvatski veslači braća Martin i Valent Sinković u četvrtak su osvojili zlatnu medalju u dvojcu na pariće na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Bila je to vrlo uzbudljiva utrka u kojoj su se od početka odvojili hrvatska i litavska posada. Braća Sinković držali su laganu prednost do 1200 metara, a onda su ih prestigli Litavci Mindaugas Griskonis i Saulius Ritter, koji su nakon 1500 metara imali 66 stotinku prednosti.

No, u zadnjih 500 metara utrke braća Sinković “kao da su sjela u gliser” i lakoćom su prestigli Litavce i na kraju slavili sa sekundu i 11 stotinki prednosti.

Litavci Griskonis i Ritter morali su se zadovoljiti srebrom, a bronca je pripala Norvežanima Kjetilu Borchu i Olafu Tufteu.

Braća Martin i Valent Sinković tako su srebrnoj medalji, koju su osvojili na Olimpijskim igrama u Londonu prije četiri godine veslajući u četvercu na pariće s Damirom Šainom i Damirom Martinom u Brazilu u Brazilu, pridodali i najsjajnije odličje u dvojcu na pariće.

Otkako su zajedno u dvojcu na pariće, od lipnja 2014., braća Sinković upisali su pobjede u 29 utrka u nizu na velikim natjecanjima, računajući od kvalifikacija do finala.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar