Veslački klub “Rama” dobitnik financijske podrške malim projektima mladih

Veslački klub “Rama” dobitnik financijske podrške malim projektima mladih

Objavljeni su finalni rezultati financijske podrške malim projektima mladih, a Veslački klub “Rama” je i službeno postao dobitnik sredstava. Klub je nešto ranije aplicirao na USAID-ov projekt PRO-Budućnost projektom “Upoznajmo našu BiH” koji se napisan s idejom jačanja i izgradnje mira i povjerenja među mladima iz Prozor-Rame, Jablanice i Travnika.

Cilj projekta je ostvarivanje novih poznanstava i druženje mladih, a Veslački klub “Rama” u projekt će uključiti Crveni križ i mlade iz općine Travnik te poznate udrugu Green Valley iz Jablanice.

“Kroz tri projektne aktivnosti ćemo posjetiti Travnik i njegove znamenitosti, zatim ćemo planinariti na Draševo te u posljednjoj aktivnosti ćemo posjetiti Livno i Livanjske konje. Tako nastavljamo uspješnu suradnju među mladima ovih općina, stvaramo nove zajedničke uspomene i mijenjamo BiH”, kazao je Ivan Perić nešto ranije za Ramski Vjesnik.

Finalni_Rezultati_javnog_poziva_2021-2022

Organizacije mladih, neformalne grupe i udruženja i asocijacije žrtava rata iz zajednica u kojima se provodi projekat PRO-Budućnost, dostavili su u prethodnom periodu više od 100 ideja za jačanje i izgradnju mira i povjerenja.

“Drago nam je što je naša zajednica postala bogatija za osam novih projekata”, kazali su na službenoj Facebook stranici PRO-Budućnost.

Bespovratna sredstva za inicijative koje doprinose procesu pomirenja i izgradnje povjerenja u BiH, zagovaraju za mir i kolektivnu viziju za stabilnu budućnost i povezuju lokalne zajednice, osigurana su, u kontinuitetu, kroz USAID-ov projekat PRO-Budućnost, putem javnih poziva za male grantove.

USAID-ov projekat PRO-Budućnost provodi Catholic Relief Services (CRS) u saradnji s Institutom za razvoj mladih KULT, Caritasom BiH, Forumom građana Tuzla (FGT) i Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA).

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing