Vesna Pusić danas u posjeti BiH

Vesna Pusić danas u posjeti BiH

Ministrica vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Vesna Pusić boravit će danas u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini.

Ona će se u Sarajevu susresti s ministrom vanjskih poslova BiH Igorom Crnatkom.

Kako je za Fenu kazao načelnik Kancelarije za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH Nebojša Regoje, Pusić i Crnadak bi trebali razgovarati o europskom putu BiH te o dobrosusjedskoj suradnji zemalja regije.

Prvi tajnik Veleposlanstva Republike Hrvatske u BiH Pero Bilušić izjavio je Feni da će se ministrica susresti i sa članovima Predsjedništva BiH, predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem, a predviđen je i susret s članovima kolegija Parlamentarne skupštine BiH.

Bilušić je kazao da će jedna od ključnih tema razgovora biti europski put BiH, nakon što je u studenom prošle godine na sastanku Vijeća za vanjske poslove prihvaćen zaključak, kojim je britansko-njemačka inicijativa, pokrenuta na poticaj Hrvatske, prerasla u europski projekt te otvorila veliku šansu za BiH.

Politički lideri i institucije BiH potom su potpisali izjavu o opredijeljenosti BiH na njenom putu ka EU, nakon čega je na sastanku Vijeća za vanjske poslove u Bruxellesu u ožujku donesen zaključak o odmrzavanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između BiH i EU.

– Stabilnost BiH te njen europski put važni su za stabilnost cijele regije, što je od ključnog interesa za Hrvatsku – kazao je Bilušić.

Ova posjeta dio je pripreme za sastanak ministara vanjskih poslova zemalja članica Evuropske unije i predstavnika BiH, koji organizira Hrvatska, a koji će biti održan u Luksemburgu početkom idućeg tjedna.
prvi.tv

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar