VIDEO: U Potočarima kamenjem i cipelama napadnut srbijanski premijer Vučić

VIDEO: U Potočarima kamenjem i cipelama napadnut srbijanski premijer Vučić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić zasut je kamenjem dok je u Memorijalnom centru u Potočarima polagao cvijeće, a masa je uzvikivala "Alahu ekber".
Vučića je kamenjem zasulo mnoštvo okupljenih, zviždeći, te uzvikujući i "Odgovornost", "Pravda", a policija je odmah intervenirala.
"Blic" javlja da je premijer Srbije pogođen kamenom u lice i da je lakše ozlijeđen.
Gomila mu je izvikivala: 'Četniče, idi kući!' Dio ljudi je razvalio ogradu i uspio doći u njegovu neposrednu blizinu te su mu razbili naočale.
Izaslanstvo, koju je predvodio Vučić, trčeći je došla do vozila i napustilo Memorijalni centar u Potočarima.
Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović, nakon zvižduka i povika upućenih od prisutnih građana u Potočarima za premijera Srbije Aleksandra Vučića, zamolio je da se ostane dostojanstven u boli.
"Ne dopustite da oni koji su uzrokovali našu bol uzmu naše dostojanstvo", kazao je reis.
Jedan od napadača je uhićen.

"Bilo je veoma neprijatno, gađali su kamenjem, cipelama, čime god su su stigli", rečeno je uz Vučićeve pratnje za Blic.

Veleposlanik Srbije u Bosni i Hercegovini Stanimir Vukićević je potvrdio za Anadolu Agency (AA) kako je zajedno s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem evakuiran i kako se trenutno nalaze u dvije kolone koje preko Skelana napuštaju BiH prema Srbiji.
Veleposlanik Srbije je potvrdio kako je zajedno s premijerom Srbije napadnut u naletu grupe građana i kako je Vučić dobio tri do četiri udarca, ali trenutno ne zna stupanj ozljeda jer se premijer Srbije nalazi u drugom dijelu kolone delegacije Srbije koja napušta BiH ka Srbiji.
Vukićević je izrazio zapreptaštenje onim što je uslijedilo nakon što je srbijanska delegacija položila vijenac na spomen ploču u Memorijalnom centru u Potočarima.
Reporter AA iz Potočara javlja da iz Srebrenice u pravcu Bratunca odlaze i druge grupe visokih delegacija koje su nakon incidenta odbili da se zadrže u okviru Memorijalnog centra, odnosno VIP dijela u čijoj je neposrednoj blizini napadnuta srbijanska delegacija. 

prvi.tv

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar