VIDEO: Život obitelji s autizmom, priča o borbi za prihvaćanje

VIDEO: Život obitelji s autizmom, priča o borbi za prihvaćanje

Supružnici u odlučnoj misiji da sruše sve prepreke i predrasude koje im se nađu na putu, možda je najbolji opis bračnog para Jurčić koji u svojim glavama ima točno zacrtan put, a to je pružiti sretan i ispunjen život njihovom dječaku.

“Nekako se sve počelo rješavati onog trenutka kada smo kazali i javno počeli govoriti da imamo problem, odnosno da je naše dijete u autističnom spektru. Javnost nas više nije promatrala kao bračni par koji ima razmaženo i neodgojeno dijete već su shvatili da je naše dijete malo drukčije”, kazala je za Bljesak.info Daniela Jurčić.

Doktorica znanosti, profesorica, supruga, žena te ostvarena majka. Majka dječaka iz autističnog spektra koja hrabro i bez ustezanja govori o autizmu, dijagnozi i svemu što ona donosi.

“Otvoreno, nego kako drukčije?!”, kazala nam je Daniela u neformalnom razgovoru, a mi smo znali da smo na pravom mjestu. Dom koji zrači ljubavlju, dojam je kojem se nismo mogli oteti tijekom procesa snimanja. Naime, ona i suprug Igor zajedno su za naš dokumentarni serijal “Stigme” govorili o trenutku saznanja dijagnoze, teškoći prihvaćanja, napretku te osobnom rastu. Govorili su oni i o surovosti društva prema “drukčijem”, ali i nepotrebnom sažalijevanju koje ih prati.

Put u samostalnost

“Shvatite svakom se može dogoditi, bukvalno svakome. Ne bira ni po DNK, ni po naciji ni po vjeri. Svakome se može dogoditi i kada se to dogodi u nečijoj obitelji onda vam se život stvarno promijeni, onda počnete svijet gledati drugim očima”, kazao je za Bljesak.info Igor Jurčić. Supružnici u odlučnoj misiji da sruše sve prepreke i predrasude koje im se nađu na putu, možda je najbolji opis bračnog para Jurčić koji u svojim glavama ima točno zacrtan put, a to je pružiti sretan i ispunjen život njihovom dječaku bez društvenih sprega koje bi ga mogle ograničavati. Put u samostalnost.

Dokumentarni serijal “Stigme” nastao je u suradnji portala Bljesak. info i eTrafika. Riječ je o ispovijestima osoba koje su zbog svoje posebnosti suočene s predrasudama i diskriminacijom u društvu. Serijal se sastoji od deset epizoda kroz koje će javnost upoznati da među nama žive ljudi koji zbog svojih različitosti nailaze na osude i neprihvaćanje društva.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing