VILA DEMANTIRA KOJUNDŽIĆA: Odvjetnik ZZO HNŽ reagirao na izjave vlasnika CUSPIS-a

VILA DEMANTIRA KOJUNDŽIĆA: Odvjetnik ZZO HNŽ reagirao na izjave vlasnika CUSPIS-a

Odvjetnik Nermin Vila uputio je reakciju povodom izjava Vinka Kojundžića, vlasnika CUSPIS-a pred Općinskim sudom u Mostaru.

Demanti na medijske objave

Poštovani,

dana 16.02.2023. godine Vaš portal hercegovina.info plasirao je javnosti tekst neistinitog sadržaja.

U naslovu istog navedeno je „KOJUNDŽIĆ O NOVIM PODACIMA „Evo što su od mene 2021. tražili Rade Bošnjak i njegov odvjetnik Nermin Vila…“

Osim tog u nastavku teksta iznose se neistinite informacije kakve jedan mediji, a postupajući po kodeksima novinarstva ne bi smio iznositi javnosti.

Naime, Kojundžić u nastavku teksta izjavljuje: „ Novost koju sam danas rekao na sudu je da sam bio na sastanku u Sarajevu 2021. godine na kojem je bio Rade Bošnjak, a sastanak je organizirao odvjetnik Nermin Vila i tu je meni bilo ponuđeno da potpuno besplatno ustupim vlasništvo IZIS-a nekoj tvrtki, inače će me tužiti.“

Netočni navodi ogledaju se u prethodno iznešenom, a stvarno i činjenično stanje je da je radi utvrđivanja prava vlasništva nad IZISOM Zavod Zdravstvenog osigurnanja HNŽ-a, čiji smo punomoćnici, ustao protiv CUSPIS-a- tužbom, te da je nakon toga na inicijativu Vinka Kojundžića, zbog mogućnosti mirnog rješavanja spora, održan sastanak, a na kojem su nazočili Vinko Kojundžić, Rade Bošnjak – tadašnji direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja, odvjetnik Nermin Vila i drugi zaposlenici odvjetničkog ureda.

Na sastanku je iznesen stav ZZO HNŽ direktoru društva CUSPIS  da je jedini način mirnog rješenja spora da isti prizna tužbeni zahtjev i na taj način izbjegne sudski postupak i troškove koji proizlaze iz istog, i da se vlasništvo nad programom prenese na ZZO HNŽ-a obzirom da je isto stečeno na osnovu ulaganja u programsko rješenje, a što je i predmet tužbenog zahtjeva, a sve po preporukama Ureda za reviziju institucija u FBiH.

Osim toga, odvjetnički ured ‘Vila Nermin’ nikada ni prije pomenutog sastanka, niti na istom, niti poslije održavanja istoga nije znala za postojanje društava Infoherc i Triples, jer ona nisu bila dio tužbenog zahtjeva koji je bio tema sastanka.

Naglašavamo da je predmetni postupak otvoren za javnosti, te da niste bili uskraćeni za pravovremenu i istinitu informaciju o istom, kao i da ste imali priliku informirati javnost realno i objektivno.

Posebno napominjemo da ćemo prava svoga klijenta ZZO HNŽ-a, kao i prava odvjetničkog ureda Nermin Vila štititi u svim postupcima pred institucijama i sudovima, a kako nalaže etika i struka ozbiljne odvjetničkog ureda, kakav jesmo.

Shodno svemu prethodno navedenom, još jednom Vas napominjemo da ukoliko demant ne objavite na Vašem portalu, a što Vam je obaveza u skladu s etikom i strukom, odvjetnički ured Vila Nermin ustat će s tužbom zbog klevete i iznošenja neistinitih informacija široj javnosti”, stoji u priopćenju odvjetničkog ureda Vila.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing