Više od 4300 poginulih u Turskoj i Siriji, jutros novi potres magnitude 5,3

Više od 4300 poginulih u Turskoj i Siriji, jutros novi potres magnitude 5,3

Prvi potres magnitude 7,8 dogodio se u noći po hladnom vremenu u pokrajini Kahramanmarasu na jugoistoku, oko 60 kilometara zračne linije od sirijske granice. Uslijedili su desetci slabijih potresa, pa tako i jutros magnitude 5,3

Broj poginulih u dva razorna potresa koji su u ponedjeljak pogodili južni dio Turske i sjeverozapadnu Siriju porastao je u utorak. BBC javlja kako je u potresu poginulo 4300 osoba kao i da će ta brojka vjerojatno rasti.

Potresi su za sobom ostavili na tisuće ozlijeđenih ljudi kao i onih koji su ostali bez krova nad glavom jer su sravnjeni sa zemljom čitavi stambeni blokovi.

Hladno vrijeme ometalo je u noći na utorak spasitelje u potrazi za preživjelima. Zarobljeni pod ruševinama zapomagali su u pomoć dok je rodbina poginulih tugovala za svojim voljenima.

Prvi potres magnitude 7,8 dogodio se u noći po hladnom vremenu u pokrajini Kahramanmarasu na jugoistoku, oko 60 kilometara zračne linije od sirijske granice. Uslijedili su desetci slabijih potresa, a prijepodne, također na jugoistoku Turske dogodio se još jedan magnitude 7,5.

Potres magnitude 5,3 pogodio je ponovno u utorak ujutro središnju Tursku, izvijestio je Europski mediteranski seizmološki centar (EMSC). Potres je zabilježen na dubini od deset kilometra.

Foto: Reuters/Pixsell

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar