Oni vjeruju u ovu državu. Vjerujete li vi u njih?

Oni vjeruju u ovu državu. Vjerujete li vi u njih?

Minimum na kojem inzistiraju predstavnici Hrvatskog narodnog sabora u BiH oko Izbornog zakona je osigurati legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda na svim razinama sukladno odlukama Ustavnog suda, rekao je predsjedatelj Predsjedništva BiH i čelnik HNS-a i HDZ-a BiH Dragan Čović nakon sjednice Predsjedništva  HNS-a. Istaknuo je kako Hrvati traže legitimnost u izboru članova Predsjedništva BiH, domova naroda i kada je u pitanju Grad Mostar.

”Zaključili smo jednoglasno da je primaran strateški interes hrvatskog naroda Euroatlantski put BiH”, rekao je Čović. Istaknuo je kako je u zadnjih mjesec dana bilo ” stotinjak sastanaka s međunarodnim dužnosnicima oko izbornog zakona”. ”Imamo tri mjeseca ispred sebe. Uporno ću zagovarati da postoji dovoljno vremena da se dogovorimo oko minimuma koje smo postavili”, rekao je Čović.

Naveo je kako bi BiH mogla krajem veljače predati upitnik i istaknuo kako je kontaminiran politički prostor zbog nervoze kako napraviti promjene te da neki žele zadržati status quo. ”Do kraja drugog mjeseca ćemo biti svjesni stvarnosti, kakva god da jeste. Vjerujem duboko u ovu državu sa svim njezinim nesavršenostima”, rekao je Čović medijima nakon sjednice Predsjedništva HNS-a.

/Izvor: Bljesak.info/

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar