Vlada FBiH podijelila 10 milijuna KM pomoći u sektoru cestovnog javnog prijevoza putnika, u Ramu oko 23.000 KM

Vlada FBiH podijelila 10 milijuna KM pomoći u sektoru cestovnog javnog prijevoza putnika, u Ramu oko 23.000 KM

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je danas, na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, donijela Odluku o dodjeli financijske pomoći korisnicima iz sektora javnog cestovnog prijevoza putnika u okolnostima pandemije COVID-19.

 

Federalna vlada je odobrila dodjelu dijela sredstava na ime financijske pomoći za 176 korisnika iz sektora javnog cestovnog prijevoza putnika, u ukupnom iznosu od 10.000.000 KM.

 

Visina iznosa koji se dodjeljuje kao financijska pomoć, određuje se kao suma procentualnog učešća korisnika u ukupno ostvarenom oporezivom prometu iz djelatnosti prijevoza putnika svih prijavljenih korisnika financijske pomoći koji ispunjavaju uvjete iz Uredbe uz učešće ovog kriterija u raspodjeli sredstava iz člana 20.

 

Uredbe u iznosu od 60 posto te procentualnog učešća broja zaposlenih iz djelatnosti prijevoza putnika kod korisnika na dan 30.9.2020. godine u odnosu na ukupan broj zaposlenih kod prijavljenih korisnika koji ispunjavaju uvjete iz u iznosu od 40 posto.

 

Ovom odlukom financijski su potpomognuta i dva prijevoznika iz Prozor-Rame:  JIP BELJO BUS i M-MILD d.o.o.

 

U nastavku pogledajte popis svih poduzeća koja je Vlada F BiH obeštetila:

 

Popis prijevoznika kojima su dodijeljena sredstva

 

Po stupanju na snagu današnje Odluke, Federalno ministarstvo prometa i komunikacija će pristupiti potpisivanju Ugovora sa korisnicima financijske pomoći.

 

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar